Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en

Recept - Mat

Rostade morötter, comté och hasselnötter

Grovt hackade örter, nötter och morötter tillsammans bildar en smakrik kombination som inte alls är komplicerat att tillaga. Detta recept fungerar alldeles utmärkt som en egen rätt eller till både kyckling eller kalv. Till rätten rekommenderar vi det vita vinet Domaine du Vieux Lazaret. Smaklig måltid!

rostade morötter.jpg
16 morötter i blandade färger
100 g comté
1 dl hasselnötter (rostade)
1 näve grovt hackade örter t.ex. persilja, dragon, timjan
olivolja
salt
svartpeppar
 
 
 

INSTRUKTIONER

Detta recept passar till 4 portioner.

Steg 1

Skrubba och skölj morötterna och dela dem i ca 10cm långa bitar. Lägg på en plåt och ringla över olivolja. Salta och peppra. Baka av i ugn på 180 grader tills de är mjuka, tar ca 20 minuter. 

Steg 2

Hacka örter och hasselnötter grovt. 

Steg 3

Ta ut morötterna och lägg på ett vackert fat, riv över osten, på med nötter och örter och avsluta med lite extra olivolja. Fungerar alldeles utmärkt som en egen rätt eller till kanske kyckling eller kalv.

 

Dryckesförslag:

Domaine du Vieux Lazaret vit (83891, 215 kr)

 

Recept: Anders Karlsson, The Absolut Company

Foto: Hanna Reuterwall