Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en

Recept - Mat

Lyxbrunch för två

Bjud någon du tycker om på brunch! Här har du ett gott recept som innehåller massor av godsaker såsom ägg, bacon och blomkålshuvud. Om man vill lyxa till det lite extra så passar tryffel utmärkt ihop med de andra ingredienserna. Till denna rätt rekommenderar vi ett gott rödvin, varför inte från Rocca di Montemassi?

brunch.jpg
På fatet:
½ huvud blomkål
2 ankägg (hönsägg går utmärkt)
4 tjocka skivor bacon (ca 0,5 cm)
1 msk lönnsirap
2 skivor vitt bröd
tryffel efter smak och plånbok
1 ask smörgåskrasse
smör till stekning
salt
svartpeppar
 
Tryffelmajonäs:
1 ägg
1 tsk fransk senap
1,5 dl neutral olja
en skvätt citron
salt
svartpeppar
tryffel efter smak och plånbok
 

INSTRUKTION

Steg 1

Vispa upp ägg och senap, mixa försiktigt i oljan, använd med fördel en stavmixer till detta. I med citron och hackad tryffel. Smaka av med salt och peppar.

Steg 2

Lägg det halva blomkålshuvudet på en plåt salta och lägg några klickar smör på, baka i ugn på 180 grader tills mjuk ca 25 minuter, dela i mindre bitar. Stek brödet i smör tills gyllene och frasigt ta upp och lägg på galler. Stek baconskivorna avsluta med att glasera dem med lönnsirapen. Stek äggen, salta och peppra (lösa gulor är viktiga här).

Steg 3

Varva bacon, blomkål, bröd och majonnäs på ett fint fat, toppa med äggen, hyvlad tryffel och krasse. Söndagen är räddad!

 

Dryckesförslag:

Rocca di Montemassi Sangiovese box (4586, pris 249 kr)

 

Recept: Anders Karlsson, The Absolut Company

Foto: Hanna Reuterwall