Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en

Recept - Mat

Laxpaket med grönsaker

Laga fisk i paket är enkelt, blir gott och är trevligt att servera. Variera och servera med dina favoritgrönsaker. En god, smakrik och enkel rätt som dagens lunch. Gott med en flaska Jacob’s Creek Unoaked Chardonnay.

Laxpaket-med-grönsaker_max.jpg
800 g norsk laxfilé, utan skinn och ben
0,5 st purjolök
4 st morot
200 g sockerärtor
0,5 dl olivolja
1 st citron
4 nypor färsk dill
salt och peppar
bakplåtspapper
 

INSTRUKTIONER

Detta recept passar till 4 portioner.

Steg 1

Skala och skär potatisen i mindre bitar och koka tills den är mjuk. Häll av vattnet och lägg ner smör och mjölk och mosa till en puré. Smaka av med salt och peppar, ställ åt sidan.

Steg 2

Skiva purjolök och morötter i tunna skivor. Skär laxfilén i portionsbitar.

Steg 3

Riv ett ark av bakplåtspappret, 25 x 25 cm. (Du kan även använda aluminiumfolie om det är enklare.) Fördela purjolök, morötter och sockerärtor på mittersta delen av arket.

Steg 4

Lägg en bit lax på toppen. Häll över olivolja och citronsaft. Salta och peppra. Vik pappersarket över fisken, vik in ändarna så att paketet sluter tätt. Du kan även vika arket över fisken och sedan binda fast det runt fisken med lite snöre.

Lägg laxpaketen på en ugnsplåt och grädda i mittersta delen av ugnen på 150 grader i cirka 10—15 minuter. Servera med potatismos.

Dryckesförslag:

Jacob’s Creek Unoaked Chardonnay (6473, 71 kr)

Jacob’s Creek Semillon Chardonnay (16434, 69 kr)

Graffigna Chardonnay Sauvignon Blanc (86932, 69 kr)

 

Foto: Sentralen