Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en

Recept - Mat

Lakritsgravad lax med rödbetor

Lakrits är den nya smaksättaren i köken. Det vågas friskt på krogen och kanske har du smakat ett vinnande koncept som kalvbräss med brynt limesmör och lakrits eller pressad fänkål och morot med riven lakrits. Nytt, innovativt och spännande. Årets lakritsfestivalkock är Jacob Wismar. Han är mannen bakom läckra recept där lakrits är goda smaksättaren. Så låt lakritsen ta plats i mer än godis och praliner.

Lakritsgravad-lax088-e1334526737855.jpg
LAKRITSGRAVAD LAX
300 g färsk laxsida
4 msk strösocker
4 msk salt
1 msk lakritspulver
 
LJUMMA RÖDBETOR
500 g kokta rödbetor
1 msk smör
1 st rödlök - strimlad
0,5 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar
1 tsk balsamvinäger
 

Instruktioner

Detta recept passar till 4 portioner.

Laxen

Blanda ihop socker, salt, peppar och lakritspulver. Gnid in laxen med blandningen. Lägg ihop filéerna i en plastpåse. Knyt ihop påsen och förvara laxen i kylen. Vänd den gärna några gånger under tiden och beräkna gravningen till två dygn. Skiva laxen riktigt tunt.

Rödbetorna

Koka rödbetorna mjuka i lättsaltat vatten, ca 30 minuter, beroende på storlek. Häll av vattnet och låt dem svalna något. Skala betorna(använd gärna plasthandskar för att undvika missfärgning) och dela dem i mindre bitar. Vänd ner smör, rödlök, balsamvinäger, salt och peppar.

Servera laxen med de ljumma rödbetorna, citron och en klick gräddfil.

 

Dryckesförslag: 

Castillo de Molina Sauvignon Blanc Reserva (6540, 93 kr)

 

Foto: Frida Wismar

Recept: Jacob Wismar