Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en

Recept - Mat

Halstrad vit sparris med hasselnötter

Finns det något ljuvligare om våren än nyskördad sparris?  I detta recept har vi rekommenderat kyckling till, men alla sorters kötträtter passar ihop med vit sparris. Gott även som det är.

Halstrad_vitsparris.jpg
12 sparrisar
2 msk salt
1 msk socker
100 g kycklingskinn
2 ägg
3 dl rapsolja
ljus soja
1 tsk fransk senap
100 g hasselnötter (rostade och hackade)
100 g smör
smörgåskrasse
citron
 

INSTRUKTIONER

Detta recept passar till 4 portioner.

Steg 1

Skala sparrisen, rimma med salt och socker i ca 20 minuter. Torka av sparrisen och stek på medelvärme tills mjuk men med en liten kärna kvar. 

Steg 2

Rosta kycklingskinnen i ugn på 150 grader i ca 20 minuter och låt svalna. Häll ägg och senap i en bunke, här använder jag en stavmixer men en blender funkar också, montera i ca 1 dl av oljan tills det binder häll därefter i skinnen samt fettet och mixa sönder ordentligt, fortsätt med resten av oljan, smaksätt med soja och spä med vatten för den blir ganska tjock. Sila genom en finmaskig sil eller en duk för att bli av med alla ”smulor”.

Steg 3

Bryn smöret i en panna och lägg i hasselnötterna mot slutet så de kan lära känna varandra.

Steg 4

Lägg upp sparris, klicka lite mayo runt omkring, häll över smör och nötter, klipp över ordentligt med krasse och servera med en klyfta citron. Gott!

 

Dryckesförslag:

Stoneleigh Chardonnay (6427, 115 kr) 

 

Recept: Anders Karlsson, The Absolut Company

Foto: Hanna Reuterwall