Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en

Recept - Mat

Fläskkarré med vårprimörer

Sugen på en välsmakande kötträtt? Denna fläskkarré med tillhörande blomkålscrème, vårprimörer och lök är väl värd att lägga tid på att laga. Om du har tid får du gärna låta köttet ligga och dra sig i kryddorna och örterna över natten. Vi rekommenderar att du avnjuter denna måltid tillsammans med Jacob's Creek Shiraz Cabernet Organic.

Fredagsgott lågtempad fläskkarre.jpg
Köttet
900 g fläskarré
1 näve timjan
1 näve persilja
1 vitlöksklyfta
skal från ½ citron
olivolja
salt och peppar
 
Blomkålscrème
1 blomkålshuvud
1 liten gul lök
1 vitlöksklyfta
5 dl grädde
3 dl mjölk
salt
 
Vårprimörer
morötter
vårlök
rädisor
majrovor
sparris
smör
salt
peppar
vatten
 
Picklad lök
0,5 dl ättika
1 dl socker
2 dl vatten
1 röd lök

INSTRUKTIONER

Detta recept passar till 4 portioner.

Köttet

Hacka örter och vitlök, dela karrén på längden och bind gärna för ihop den för ”snyggare” resultat, marinera i örter, vitlök och olivolja i minst 1 timme. Bryn köttet runt om i en riktigt varm panna, krydda och tillaga i stekpåse i ugnen på 90 grader i minst 4 timmar, eller ännu bättre sänk tempen till 75 och låt den gå över natten. Det sparar tid och resultatet blir faktiskt ännu bättre. Sila av stekskyn, koka upp med lite rött vin, lägg i en klick smör så har man en färdig sås att servera till.

Blomkålscréme

Skär ner lök och blomkål i mindre bitar, koka mjuk i mjölk och grädde, viktigt att den är helt genomkokt annars blir crèmen grynig. Sila av vätskan i en bunke och kör kålen i en blender, häll i utav vätskan tills crèmen får en bra konsistens (resten kan man koka soppa på), sila, smaka av och servera.

Vårprimörer

Grönsakerna kan varieras i det oändliga, nyttja säsongen. Skala och putsa primörerna, blanchera snabbt i saltat vatten, sila av vänd i en klick smör smaka av med salt & peppar, servera.

Picklad lök

Koka upp ättika, socker och vatten (1,2,3 lag), dela löken i kvartar och lägg i den varma lagen och låt stå i minst 1 timme. (håller sedan i månader om man gör en större sats).

 

Dryckesförslag:

Jacob's Creek Shiraz Cabernet Organic (2066, 77 kr)

 

Recept: Anders Karlsson, The Absolut Company

Foto: Hanna Reuterwall