Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

pernod-logo
sv en
header.jpg

Kenwood – ett naturligt hantverk

I hjärtat av Sonoma Valley på Kaliforniens kust, hittar du Kenwoods vingårdar. Här produceras premiumviner med fokus på kvalitet och hantverk. Kenwoods vinmakare med chefsvinmakare Zeke Neeley i spetsen drivs av passionen för naturligt mångsidiga och smakrika viner vars framställning värnar miljön.

Det är något speciellt med vinerna från Kenwood. Etablerat för över 50 år sedan, har vinproducenten då som nu varit lyhörd för sitt områdes unika terroir och vinmakarnas känsla. I varje element av vinproduktionen – från odling, till skörd och vinproduktion – värderas vinet medan det utvecklas. Genom att hålla en flexibel inställning till de olika stegen i vinmakarprocessen, kan Kenwoods vinmakare se till att fermentering, lagring och blending sker vid exakt rätt tidpunkt. Resultatet blir en naturlig process som känns i smaken.

Chefsvinmakare Zeke har genom sin fascination för Sonoma Valley, och sitt intresse för naturens påverkan på vinproduktionen, haft stor inverkan på Kenwoods filosofi. Varje dag under skörd tar Kenwoods vinmakare ett prov från odlingarna för att känna hur druvornas naturliga smak utvecklas. De nöjer sig inte förrän odlingen nått exakt rätt tidpunkt innan den kan användas för att producera vin med en ideal smak och karaktär. På detta sätt skapas synergier med naturen, där varje vinranka individuellt tas omhand tills dess fulla potential nåtts.

Natur och klimat i fokus

Kopplingen till naturen och miljön är ett stort fokus på Kenwood. Alla vingårdar från Kenwood är miljöcertifierade enligt Sonoma County, vilket innebär att allt arbete utförs i enlighet med naturens lagar. Kenwoods miljöarbete syftar till att bevara naturliga tillgångar, förbättra luft- och vattenkvalitet samt bevara den biologiska mångfalden, samtidigt som det skyddar områdets ekosystem.

Zeke Neeley – Vinmakaren som tämjer Sonomas vilda krafter

Zeke Neeley är vinmakare på Kenwood och har varit fascinerad av Sonoma Valley enda sedan han var en liten pojke. Han har en stor passion för det vilda i naturen. Zeke växte upp i den dimmiga staden Daly City, söder om San Francisco, och han älskade att besöka sina morföräldrar på den soligare och vildare sidan av Kalifornien.

”När jag går omkring i vingården i skördetid
känns det som en konversation mellan mig,
vingården och naturens vilda krafter och
vi diskuterar vilken personlighet detta vin
kommer att ha, och jag gör mitt bästa för att
nå det idealet.”

Zeke Neely, vinmakare

Hans fascination för Sonoma Valley bestod under alla collegeåren då han studerade biokemi vid U.C. Davis. Han började arbeta inom bioteknikbranschen med cancerforskning, men hans kärlek till vinet och dess land fick honom att fullfölja sin dröm om att bli vinmakare. Efter att ha tagit sin M.S. inom vinodling och oenologi skaffade han sig ovärderlig erfarenhet genom att arbeta på flera vingårdar från Santa Cruz och Carneros upp till Napa Valley, totalt blev det ett decennium som vinproducent. Han skapade sig ett mycket gott rykte för sina hantverksmässiga viner och tog sig sedan tillbaka till solen i Sonoma där han äntligen kunde fullfölja sin barndomsdröm. Idag orkestrerar han källaren på Kenwood med stort beröm. När han inte gör vin utforskar Zeke det vilda och rika landskapet i Sonoma och spenderar gärna tid med sin familj som alla är engagerade i baseball.

Nyheter i Pernod Ricards restaurangsortiment!

I slutet av oktober kommer hela sex nya viner från Kenwood in i Pernod Ricard Sveriges restaurangsortiment. Spana in dessa här!