Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en
The Glenlivet Nàdurra Peated 70cl web - Bottle.jpg
Art. nr
Restaurangsortiment
Volym
700 ml
Alkoholhalt
61,5 %

Whisky > Scotch Whisky

The Glenlivet Nàdurra Peated

George Smith grundade The Glenlivet Distillery år 1824 och var den första att producera en whisky av sådan exceptionell kvalitet att den snabbt fick ett gott och vida spritt rykte. Den blev också ett riktmärke för hur en bra maltwhisky skulle smaka. Många konkurrenter började skriva Glenlivet på sina flaskor och då togs frågan till domstol med resultatet att det bara är originalet som får kallas "The Glenlivet".

  • Land

    Skottland

  • Producent

    Chivas Brothers

  • Doft

    Röda äpplen, citrus och en aromatisk rökighet.

  • Smak

    Rik frukt, vaniljkola, en mild rökighet med ett långt, komplext och något kryddigt avslut.

  • Övrigt

    Nàdurra betyder naturlig på skotsk gaeliska och whiskyn produceras enligt de metoder som var rådande under 1800-talet och buteljeras därför med sin naturliga fatstyrka och utan att kylfiltreras. Det tillför en djupare och fylligare karaktär till drycken. Nàdurra First Fill American Oak och Nàdurra First Fill Oloroso har funnits på marknaden sedan 2014 och har lyft Nàdurra in i det nya milleniet. The Glenlivet Nàdurra är en klassisk whisky som lämnar avtryck utefter vägen utan pompa och ståt av tidigare generationer.

    I höstas lanserade The Glenlivet på den engelska marknaden det absolut senaste - Nádurra Peated Cask Finish. Det är den första rökiga whiskyn i företagets historia. Nu äntligen kommer den till Sverige.

    I denna nya buteljering av Nàdurra har whiskyn inte fått sin rökighet i mältningen utan har istället slutlagrats mellan 3-36 månader i fat som tidigare använts för kraftigt rökig skotsk whisky. Det adderar en subtil, aromatisk rökighet till The Glenlivets klassiska fruktiga och mjuka husstil.