Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en
TGLfounder_web.jpg
Avec
Dessert
Cocktail
Art. nr
85876
Pris
399 kr
Volym
700 ml
Alkoholhalt
40 %

Whisky > Scotch Whisky

The Glenlivet Founder's Reserve

Introduktionen till The Glenlivets Single Malt-serie. Hyllning till grundaren George Smith och The Glenlivets fruktiga husstil. Lagrad på amerikanska bourbonfat med en stor andel first fill.

 • Land

  Skottland

 • Producent

  Chivas Brothers

 • Region

  Speyside

 • Doft

  Fruktig och blommig med toner av citrus

 • Smak

  Fruktighet där apelsin- och pärontoner övergår i kanderade äpplen med viss sötma, vanilj och krämighet. Mjuk avslutning.

 • Övrigt

  Ett av de mest klassiska och populära skotska destillerierna, grundat redan 1824. Med en fot i tradition och en i att ständigt driva på utveckling och innovation. Ikonisk Speyside Single Malt och ett riktmärke för whisky från området, känd för sin fruktdrivna och välbalanserade husstil. Det första lagliga destilleriet i parish of Glenlivet, la till THE efter varumärkesregistrering på 1880-talet då många använde sig av Glenlivets namn för att rida på den etablerade kvalitetstämpeln.