Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en
High ReScapa glansa web.jpg
Art. nr
86963
Pris
439 kr
Volym
700 ml
Alkoholhalt
40 %

Scapa Glansa

Den första buteljeringen från Scapa med en märkbar rökighet i balans med frukt och sötma. Görs på orökt malt. Röken kommer från en slutlagring i fat som tidigare använts för lagring av kraftigt rökig skotsk whisky.

 • Land

  Storbritannien, Skottland

 • Producent

  Chivas Brothers

 • Region

  Orkney

 • Doft

  Söt och fruktig med toner av persika, ananas och vanilj blandad med mild rök.

 • Smak

  Persika, mogna päron, krämig toffee i balans med mjuk rök som ligger kvar i finishen.

 • Övrigt

  Det lilla Scapa-destilleriet är Skottlands näst nordligaste, beläget på ögruppen Orkney och grundat 1879. Vackert beläget vid stranden av Scapa Flow, en stor havsvik och naturlig hamn som bl.a. användes som brittiska flottans bas under båda världskrigen. Ett av få skotska destillerier där all produktion fortfarande sker för hand. Orkneyöarna är unikt belägna norr om det skotska fastlandet och anses vara en pilgrimsfärd för whiskyentusiaster.