Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en
glentauchers 15.jpg
Art. nr
480
Pris
449 kr
Volym
700 ml
Alkoholhalt
40 %

Glentauchers 15 yo

Glentauchers 15YO är den tredje whiskyn i serien av spännande single malt från Ballantine’s. Med denna lansering kan nu svenskarna för första gången köpa en single malt-buteljering från Glentauchers, ett av de destillerier som utgör stommen i Ballantine’s.

 • Land

  Skottland

 • Producent

  Chivas Brothers

 • Region

  Speyside

 • Doft

  Maltig, nyanserad doft med fatkaraktär, inslag av apelsinmarmelad, aprikos, vit choklad, halm och färska örter.

 • Smak

  Maltig, nyanserad smak med tydlig fatkaraktär, inslag av apelsinmarmelad, torkade aprikoser, choklad, hasselnötter och färska örter.

 • Övrigt

  Glentauchers, som tillhör Chivas Brothers, är ett extraordinärt destilleri där all produktion fortfarande sköts manuellt och tjänar som ”skoldestilleri”. Detta innebär att all personal som skall arbeta med produktion inom koncernen arbetar på destilleriet under en period för att lära sig hantverket helt manuellt från grunden. Glentauchers är en unik whisky, lagrad i minst 15 år, som tar sin rättmätiga plats i den långa traditionen av fantastisk single malt från Speyside i nordöstra Skottland.