Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

pernod-logo
sv en
glenburgie18_web.jpg

Glenburgie 18yo

699 kr,
art.nr. 470

Glenburgie grundades officiellt 1829 efter att tidigare varit ett illegalt destilleri. Trots dess långa historia har det tidigare varit svårt att hitta officiella destilleributeljeringar härifrån då det mesta används som en av huvudmalterna i den världsberömda blenden Ballantine’s. Denna Single Malt är lagrad i minst 18 år på amerikanska bourbonfat och stilen är orökt och mycket fruktig, en exklusiv buteljering som lanserades i Sverige som första och ursprungligen enda marknaden i världen.

 • Land

  Storbritannien, Skottland

 • Producent

  Ballantine's

 • Alkoholhalt

  40 %

 • Doft

  Fyllig och djup fruktighet av mogna äpplen, svartvinbär och honungssötma.

 • Smak

  Mjuk och fyllig fruktighet med en elegant finish där frukten får sällskap av rullande fattoner och en lätt kryddighet.

Upptäck det som tidigare varit dolt, den första officiella serien av Single Malt från Ballantine’s och Glenburgie-destilleriet. En spännande Single Malt-serie av fruktig, välgjord och mycket prisvärd whisky där vi vill visa upp de viktigaste byggstenarna i en av världens mest sålda skotska blendmärken, Ballantine’s.