Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.se innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

pernod-logo
sv en
Glenburgie 18.jpg

Glenburgie 18yo

749 kr,
art.nr. 470

Glenburgie 18 yo är en Single Malt whisky som är hjärtat i Ballantine’s Finest unika blend. Här får vi nu ta del av över 190 års arv, kunskap och tradition av att destillera skotsk whisky. Redan 1810 har man hittat dokumentation om whiskyproduktion på gården Kilnflat, som senare blev känt som Glenburgie för dess närhet till det vackra slottet Burgie i Speyside.

 • Land

  Skottland

 • Producent

  Ballantine's

 • Alkoholhalt

  40 %

 • Doft

  Nyanserad doft med tydlig fatkaraktär, inslag av torkad aprikoser, vaniljfudge, örter, macadamianötter, jod och pomerans.

 • Smak

  Nyanserad fatkaraktär, torkad aprikoser, vaniljfudge, macadamianötter, jod, honung och pomerans.

Art. Nr:

Volym:

Pris:

470 700 ml 749 kr Ladda ner produktblad
Ladda ner produktblad

Denna sällsynta 18-åriga skotska Single Malt är exceptionellt len, har perfekt balanserade toner av söta röda äpplen och solmogna svarta vinbär. Glenburgie 18 yo är krämig med en sammetslen känsla av honung, och fullmatad med söta, fruktiga toner i kombination med en lång klingande eftersmak.

Glenburgie 18 yo är lagrad i minst 18 år på traditionella ekfat.

Familjen är samlad!

Glenburgie 18 yo är det senaste tillskottet i Ballantine’s Single Malt familj som sedan innan består av Glenburgie 15 yo, Glantauchers 15 yo och Miltonduff 15 yo.