Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en
Glenburgie web.jpg
Art. nr
911
Pris
399 kr
Volym
700 ml
Alkoholhalt
40 %

Glenburgie 15yo

Glenburgie grundades officiellt 1829 efter att tidigare varit ett illegalt destilleri. Trots dess långa historia har det tidigare varit svårt att hitta officiella destilleributeljeringar härifrån då det mesta används som en av huvudmalterna i den världsberömda blenden Ballantine’s. Denna Single Malt är lagrad i minst femton år på amerikanska bourbonfat och stilen är orökt och mycket fruktig.

 • Land

  Storbritannien, Skottland

 • Producent

  Chivas Brothers

 • Region

  Speyside

 • Doft

  Fruktig och elegant med toner av citrus och tropisk frukt.

 • Smak

  Fruktig, mjuk och välbalanserad. Tropisk frukt där främst ananas framträder i sällskap av citrus. Vanilj och marsipan i avslutningen.

 • Övrigt

  Ett av de mest klassiska och populära skotska destillerierna, grundat redan 1824. Med en fot i tradition och en i att ständigt driva på utveckling och innovation. Ikonisk Speyside Single Malt och ett riktmärke för whisky från området, känd för sin fruktdrivna och välbalanserade husstil. Det första lagliga destilleriet i parish of Glenlivet, la till THE efter varumärkesregistrering på 1880-talet då många använde sig av Glenlivets namn för att rida på den etablerade kvalitetstämpeln.