Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.se innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

pernod-logo
sv en
Glenburgie web.jpg

Glenburgie 15yo

I höst gör Glenburgie solokarriär. Glenburgiedestilleriet är grundpelaren i Ballantine’s berömda blend. Nu presenteras den för första gången som officiell Single Malt-buteljering.

 • Doft

  Mjuk och fruktig med en trevlig honungssötma.

 • Smak

  Perfekt balanserad med toner av röda äpplen, päron, mjuk munkänsla och en lång rund finish.

 • Land

  Skottland

 • Region

  Speyside

 • Alkoholhalt

  40 %

Volymer

Art. Nr 86426

Volym 700 ml

Pris 399 kr

Ballantine’s har tillverkat klassiska och prisvinnande blends i över 190 år, men presenterar nu en jättenyhet i whiskyvärlden då man för första gången lanserar en officiell Single Malt från Glenburgie för den globala marknaden. I höst får därmed svenska whiskyälskare möjlighet att testa Single Malt från detta destilleri som länge tillverkat maltwhisky i det dolda.

En unik whisky, lagrad under minst 15 år, som präglas av den långa traditionen av fantastisk Single Malt från Speyside i nordöstra Skottland.

- Vi är grymt glada över att äntligen kunna erbjuda de sällsynta dropparna från Glenburgie i en officiell Single malt-buteljering. En riktigt spännande lansering som vi ser fram emot att presentera för alla svenska whiskyälskare i höst, säger Olof Noréus, Whisky Brand Ambassador, Pernod Ricard Sweden.

"Make a New Friend Every Day"