Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.se innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

pernod-logo
sv en
The Glenlivet 18 yo_6740
Avec

Whisky > Scotch Whisky

The Glenlivet 18yo

709 kr,
art.nr. 543

The Glenlivet Distillery ligger i Speysideregionen, vid floden Livet, strax innan den flyter ihop med Avon. Fabrikens grundare, George Smith, var den förste som ansökte om tillstånd att destillera år 1824 då nya regler krävde licens för tillverkning. Då hade han sedan länge, i hemlighet, bränt sin whisky hemma på gården, precis som sin far, farfar och de flesta grannar.

 • Land

  Skottland

 • Producent

  Chivas Bros. Ltd.

 • Alkoholhalt

  43 %

 • Doft

  Blommig och söt i doften.

 • Smak

  Mogen smak med mycket honung, nöt- och kryddinslag. Exceptionellt lång eftersmak med ett spektra av smaker.

Den som gick över från olaglig till laglig verksamhet tog en avsevärd risk och betraktades ofta som en svikare av sina före detta hembrännarkollegor. Därför utrustade sig George med två tunga pistoler, som han bar med sig under många år, för att förhindra eventuella hämndaktioner. När whiskyn Glenlivet blev känd utanför regionen började även andra tillverkare skriva Glenlivet på etiketten, eftersom namnet betraktades som en kvalitetsgaranti. Det gick så långt att destilleriets dåvarande ägare James Smith (son till grundaren George) ansökte om att få namnskydda sitt whiskymärke. Han fick sitt namnskydd och från år 1880 är det bara hans whisky som får kallas The Glenlivet. The Glenlivet är originalet!

Vattnet till The Glenlivet whisky kommer från Josies Well. Vattnet kommer fram i en lång underjordisk källa som inte påverkas särskilt mycket av torv. Lagras i minst 18 år. The Glenlivet 18yo har vunnit tre guldmedaljer på den prestigefyllda tävlingen International Wine and Spirit Competition.

En mycket välbalanserad whisky med frukt, inslag av söt apelsin och toffee som går mot finstämd krydda och fattoner i finishen. Har lagrats på en blandning av bourbon- och sherryfat. Kallas för ”The Balanced and Elegant One”.


www.theglenlivet.com