Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en
TGL12_web.jpg
Avec
Cocktail
Art. nr
435
Pris
399 kr
Volym
700 ml
Alkoholhalt
40 %

Whisky > Scotch Whisky

The Glenlivet 12YO

Destilleriets mest klassiska buteljering och en referenspunkt för Single Malt från Speyside. Mjuk, välbalanserad och fruktig. Lagrad i minst 12 år på amerikanska och europeiska fat.

 • Land

  Storbritannien, Skottland

 • Producent

  Chivas Bros. Ltd.

 • Region

  Speyside

 • Doft

  Fruktig och elegant med toner av citrus och tropisk frukt.

 • Smak

  Fruktig, mjuk och välbalanserad. Tropisk frukt där främst ananas framträder i sällskap av citrus. Vanilj och marsipan i avslutningen.

 • Övrigt

  Ett av de mest klassiska och populära skotska destillerierna, grundat redan 1824. Med en fot i tradition och en i att ständigt driva på utveckling och innovation. Ikonisk Speyside Single Malt och ett riktmärke för whisky från området, känd för sin fruktdrivna och välbalanserade husstil. Det första lagliga destilleriet i parish of Glenlivet, la till THE efter varumärkesregistrering på 1880-talet då många använde sig av Glenlivets namn för att rida på den etablerade kvalitetstämpeln.