Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.se innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

pernod-logo
sv en
Strathisla 12 yo_6717
Avec

Whisky > Scotch Whisky

Strathisla 12yo

359 kr,
art.nr. 10445

Strathisla är Skottlands äldsta destilleri, grundat redan 1786. Destilleriet ligger i den lilla staden Keith i Speyside, precis vid den historiskt kända källan Fons Bulliens Well, den "babblande källan". Källan har en anrik historia som går ända tillbaka till 1100-talet och de dominikanska munkar som då nyttjade källan. Än idag värnar man om många av de traditioner och metoder som infördes för över 200 år sedan. Hängivenheten till det gamla är en av hemligheterna bakom den oöverträffade kvaliteten.

 • Land

  Skottland

 • Producent

  Chivas Brothers

 • Alkoholhalt

  43 %

 • Doft

  Kraftfull frukt och nötig ton.

 • Smak

  Smaken är kraftfull, viss krämig fetma med nötaktiga toner. Lång härlig maltig eftersmak med mycket nötter och en del behagliga sherrytoner.

Minst 12 år lagring innan buteljering ger en maskulin klassisk skotsk whisky. De låga pannorna man använder sig av på Strathisla släpper genom mycket av maltens naturliga grundsmaker samt de lite fetare estrarna. Detta gör att whiskyn känns lite smörigare och kraftigare än whisky från destillerier där man har högre destillationspannor.


www.chivas.com