Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

pernod-logo
sv en
longmorn16_web.jpg
Avec
Cocktail

Whisky > Scotch Whisky

Longmorn 16yo

705 kr,
art.nr. 561

Longmorn Distillery grundades av John Duff, en av de största personligheterna inom viktoriansk whisky-industri. Redan tidigt fick Longmorn ett gott rykte om att stå för kvalitet och god smak. Longmorn är sedan länge en medlem av Chivas Brothers produktportfölj.

 • Land

  Skottland

 • Producent

  Chivas Brothers

 • Alkoholhalt

  48 %

 • Doft

  Något söt och frisk i doften med inslag av kanel och muskot.

 • Smak

  Komplex och fyllig whisky med djup smak av björnbär och eukalyptus med inslag av myntablad.

De naturliga ingredienserna som skapar Longmorn 16 yo ger den dess unika Speyside-karaktär - vattnet som kommer från de lokalarna vattenkällorna, veten från Moray och torv från i närheten. Destilleriet drevs från början helt av ett stort vattenhjul och som fortfarande finns kvar, men är dock inte längre i bruk.

Longmorn 16 yo är en extremt komplex malt. När den inte buteljeras som single malt används den av 'blenders' för att förgylla sin blended scotch. Lagras till stor del på 1st fill bourbonfat. Whiskyn är ofiltrerad.

Guldvinnare i Whisky VM 2014 i kategorin Malty style.
– Redan i försnacket varnade jag för den här 16-åringen, utbrister en tagen VM-general, Henrik Aflodal. Longmorn har aldrig varit bättre. Vattnad är smaken evig, kalejdoskopiskt fruktig utan att gömma undan den mäktiga eken uppbackad av inneboende sturig spritbeska. Egentligen är Yoichi en mer fullgången whisky, perfekt balanserad i alla delar med en skygg rökighet som förhöjer de andra smakerna utan att ta plats. Longmorns doft var undflyende men smaken kan inte nå längre, i min bok maxpoäng.


www.chivas.com