Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en
longmorn16_web.jpg
Avec
Cocktail
Art. nr
561
Pris
729 kr
Volym
700 ml
Alkoholhalt
48 %

Whisky > Scotch Whisky

Longmorn 16yo

Buteljeras vid 48% utan kylfiltrering efter en lagring under minst 16 år på en kombination av bourbon- och sherryfat. Kvalitet, fyllighet och komplexitet. Vinnare i den orökta klassen i Malt-VM 2014 och 2018, den stora whiskytävling som arrangeras vart 4:e år i regi av Henrik Aflodal med många av Sveriges whiskyklubbar som domarpaneler.

 • Land

  Storbritannien, Skottland

 • Producent

  Chivas Brothers

 • Region

  Speyside

 • Doft

  Rik frukt i samspel med crème brûlée.

 • Smak

  Fyllig och smakrik med fin balans mellan mogen frukt, krydda, vaniljsötma och lätta mjölkchokladtoner. En lång, härlig finish.

 • Övrigt

  Longmorn grundades 1894 strax söder om Elgin i norra Speyside och är något av en ”dold juvel” med kultstatus bland Single Malt-älskare runt om i världen.