Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en
longjohn_web.jpg
Avec
Cocktail
Art. nr
461
Pris
219 kr
Volym
700 ml
Alkoholhalt
40 %

Whisky > Scotch Whisky

Long John

En klassisk och i Sverige, något bortglömd blended whisky av den gamla skolan. Den viktigaste marknaden för Long John är Frankrike och i buteljeringen samspelar frukt med mild rök. Det fruktiga hjärtat i Blenden har starka kopplingar till Speyside-destilleriet Tormore.

 • Land

  Storbritannien/Skottland

 • Producent

  Chivas Bros Ltd.

 • Doft

  Mild, med frukt, lätt kryddighet och en diskret rökton.

 • Smak

  Mjuk med lätta, något söta malttoner, frukt och en mild rökighet.

 • Övrigt

  Namnet kommer John MacDonald, som 1825 byggde upp Ben Nevis-destilleriet i västa högländerna efter en lång karriär som tjuvbrännare . John Macdonald skall enligt källor ha varit mycket lång varav namnet; Long John. Blenden skapas genom en kombination av en stor mängd olika malt- och grainwhiskys och en stor del av hantverket ligger i att hitta rätt balans och att ständigt återskapa denna whisky, år efter år.