Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.se innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

pernod-logo
sv en
Chivas Regal Royal Salute 21yo_6697
Avec

Whisky > Scotch Whisky

Chivas Regal Royal Salute 21yo

kr,
art.nr. Restaurangsortiment

Inför kröning av Drottning Elisabeth II bestämmer sig Chivas Brothers för att hylla den nya drottning samt det långa och framgångsrika affärssamarbetet som dom haft sedan Chivas Brothers tidiga dagar i början av 1800-talet.

 • Land

  Skottland

 • Producent

  Chivas Bros Ltd.

 • Alkoholhalt

  40 %

 • Doft

  Söt och fruktig med en blommig ton och en subtil rökighet.

 • Smak

  Djup, levande med sötma och len nötig karaktär. Lång, varm och mycket njutbar.

I och med kröningar avfyrar den engelska marinen en 21 kanoners salut som en del i hyllningarna. Denna salut kallas för ”Royal Salute”. Just denna hyllning tog Chivas Brothers fasta på och tillverkade en Super Premium Blend som var 21 år gammal och fick namnet ”Royal Salute”. Färgerna på de lerkrus och dess sammetspåse som inhusar den unika whiskyn är av tre olika färger, röd, grön och blå. Dessa tre färger symboliserar de tre färger som fanns i kröningskronan som satt på Drottning Elisabeths huvud. Röd för rubiner, grön för smaragder och blå för safirer.

”Schivas” är ett urgammalt skotsk familjenamn från en liten by, Schivas, vid floden Ythan i nordöstra Skottland. Ordet kommer från gaeliska ”seimh as” (uttalas ”shee vas”) som betyder ”the narrow place”. Folk från byn kallades ”Schivas” i efternamn, vilket senare utvecklades till ”Chivas”.

Med en minsta lagring på 21 år är Royal Salute en unik och underbar blend som i mångt och mycket saknar motsycke. Gjord på speciellt utvalda fat från Chivas Brothers egna lager och blandad med mer än 100 årig kunskap i ryggen.

Chivas Regal Royal Salute finns i Systembolagets beställningssortiment och kan beställas i butik eller på systembolaget.se

www.chivas.com