Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

pernod-logo
sv en
AberlourAbunadh_web.jpg
Avec

Whisky > Scotch Whisky

Aberlour a’bunadh

669 kr,
art.nr. 445

Vår “sherrybomb” och en buteljering som fått många fans bland Sveriges whiskyentusiaster. A’Bunadh, som betyder ”originalet” eller “ursprunget”, är en oerhört fyllig single malt och buteljeras vid fatstyrka utan kylfiltrering efter lagring på 100% first fill-olorososherryfat. Släpps i batcher/utgåvor och alkoholhalten varierar något beroende på batch.

 • Land

  Storbritannien/Skottland

 • Producent

  Chivas Bros. Ltd.

 • Alkoholhalt

  Fatstyrka (cask strength) och alkoholhalten varier beroende på batch. Normalt runt 60%. %

 • Doft

  Mycket aromrik med djupa toner av olorososherry, apelsin och krydda.

 • Smak

  Djup och kraftfull med torkad frukt, mörk choklad, ingefära, apelsin och en lång, fyllig finish där den mörka chokladen rullar på tillsammans med toner av ek.

Destilleriet ligger här därför att vattenkällan St Drostans Well rinner fram just på denna plats. Denna vattenkälla är ovärderlig för destilleriet. St Drostans var en kristen missionär som reste i området på 900-talet och döpte sina följeslagare i detta vatten. Den stora vackra eken invid källan, som syns på etiketten, visade James Flemming var han skulle anlägga sitt nya destilleri 1879.

A’bunadh (a-boon-akh) betyder bokstavligen ”ursprunget” på gaeliska. Denna unika Single Malt är en hyllning till gamla tiders whiskymakare, genom återupptagandet av de urgamla produktionstraditionerna Möt forntiden i nutiden!

Lagras på samma sätt som under 1700-talet, på speciellt utvalda Oloroso sherryfat. Whiskyn tappas sedan upp på flaska utan någon filtrering eller justering av alkoholstyrkan. En ren naturprodukt!

www.aberlour.com