Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en
Aberlour-700ml-16YO-Bottle-Render.jpg
Avec

Whisky > Scotch Whisky

Aberlour 16yo

629 kr,
art.nr. 85584

Fruktig och djup. ”Double Cask” innebär att vår 16 YO lagras i minst sexton år på en kombination av bourbon- och sherryfat vilket ger whiskyn ett större djup och komplexitet. Vi använder ej slutlagring/ finish i sherryfat utan faten lagras parallellt och gifts ihop innan buteljering. Komplex och mycket angenäm balans mellan frukt och kryddighet.

 • Land

  Skottland

 • Producent

  Chivas Brothers

 • Alkoholhalt

  40 %

 • Doft

  Rik blommighet med inslag av söta russintoner och en kryddig nötighet.

 • Smak

  Mjuk och fyllig med söta, blommiga och fruktiga inslag. Toner av plommon och mild ek med en lång, varm, fruktig och kryddig finish.

Aberlour Distillery grundades 1879 i hjärtat av Speyside och står för hantverk, passion och kunskap. Aberlour betyder ”den babblande flodens mynning” och den babblande floden rinner långsamt förbi destilleriet för att sedan mynna ut i floden Spey några hundra meter därifrån. Sherryfatslagring är en mycket viktig och uppskattad del av Aberlours husstil och destilleriet har många fans bland världens whiskyentusiaster.

www.aberlour.com