Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en
ABL_12Yo_DoubleCask_Bottle_web.jpg
Art. nr
529
Pris
419 kr
Volym
700 ml
Alkoholhalt
40 %

Whisky > Scotch Whisky

Aberlour 12yo

”Double Cask” innebär att vår 12 YO lagras i minst tolv år på en kombination av bourbon- och sherryfat vilket ger whiskyn ett större djup och komplexitet. Vi använder ej slutlagring/ finish i sherryfat utan faten lagras parallellt och gifts ihop innan buteljering. Vår 12 YO är en fantastisk introduktion till Aberlour.

 • Land

  Skottland

 • Producent

  Chivas Brothers

 • Region

  Speyside

 • Doft

  Mjuk och rund med fruktiga toner av röda äpplen.

 • Smak

  Fin sherryfatskaraktär med mogen frukt som får sällskap av rik choklad och avslutas i en mjuk, något kryddig finish.

 • Passar till

  Avnjutes som avec, rent, med en skvätt vatten eller på is.

 • Övrigt

  Aberlour Distillery grundades 1879 i hjärtat av Speyside och står för hantverk, passion och kunskap. Aberlour betyder ”den babblande flodens mynning” och den babblande floden rinner långsamt förbi destilleriet för att sedan mynna ut i floden Spey några hundra meter därifrån.

  Sherryfatslagring är en mycket viktig och uppskattad del av Aberlours husstil och destilleriet har många fans bland världens whiskyentusiaster.