Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en
redbreast15_web.jpg
Avec
Art. nr
85856
Pris
854 kr
Volym
700 ml
Alkoholhalt
46 %

Whisky > Irish Whiskey

Redbreast 15 yo

En fantastiskt fyllig och komplex whiskey som lagrats i minst 15 år på amerikanska bourbon- och spanska sherryfat där sherryfaten får stort utrymme och ger whiskeyn en fantastisk karaktär. Fin balans mellan krydda och frukt och buteljerad vid 46 % för en rikare upplevelse.

 • Land

  Irland

 • Producent

  Irish Distillers

 • Doft

  Fyllig och djup med en fantastisk mix av bärig frukt och aromatiska oljor.

 • Smak

  Fyllig, rund och komplex med frukt, kryddig pepprighet, rostad ek och en lång sofistikerad finish.

 • Övrigt

  Single Pot Still Whiskey är den traditionella och unikt irländska whiskeyfamiljen där mältat och omältat korn kombineras och destilleras i traditionella kopparpannor, s.k. pot stills. Redbreast är det mest populära och sålda Single Pot Still Whiskey-märket i världen och tillverkas vid The Midleton Distillery i Cork. Det är Irlands största destilleri och det är enbart här som Single Pot Still-traditionen har hållits i liv. Redbreast betyder rödhake och är fågeln som pryder vår etikett. Rödhaken är även den enda fågeln som sägs sjunga genom hela den mörka irländska vintern.