Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.se innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

pernod-logo
sv en
redbreast12_web.jpg
Avec

Whisky > Irish Whiskey

Redbreast 12yo Pure Pot Still

619 kr,
art.nr. 85555

Redbreast skapades 1939 och den såldes nästan uteslutande på Irland. Whiskeyn producerades av Jameson men buteljerades och distribuerades av en annan ansedd firma: Gilbey’s.” År 1971, då Bow Street Distillery stängdes avslutades produktionen och den sista whiskeyn buteljerades 1985. Whiskeyn återlanserades dock av Irish Distillers 1991.Vilken prästgård man än besökte på Irland förr så kunde Redbreast avnjutas.

 • Land

  Irland

 • Producent

  Old Midleton Distillery – Irish Distillers

 • Alkoholhalt

  40 %

 • Doft

  Fruktig och fyllig doft med honungssötma, ton av sherry och ett något pepprigt inslag.

 • Smak

  Mjuk och len med sötma och rostade toner från sherryfat. Lång lagring ger mjukhet. Kryddig och lång eftersmak med inslag av lakrits och sherry.

Pure Pot Still är det traditionella tillverkningssättet av irländsk whiskey. Idag är det endast Midleton Distillery som tillverkar Single Pot Still Whiskey. Ingredienserna är vatten och korn, men det som utmärker en pure pot still är att man använder både mältat och omältat korn i tillverkningen. Whiskeyn trippeldestilleras i traditionella kopparpannor.


Inspiration

Recept - Dryck

Jameson Ginger & Lime med en twist

John Jameson grundade sitt Bow Street Distillery i Dublin år 1780 med ambitionen att frambringa världens bästa whiskey. John Jameson’s spirit of excellence lever kvar än idag och förklarar varför Jameson är världens mest sålda irländska whiskey. Jamesons whiskey är en medelfyllig, mjuk, smakrik och fruktig whiskey med viss sötma. Exceptionellt mjuk med lång, sammansatt eftersmak med inslag av frukt och choklad. Här är receptet på en uppfriskande whiskeydrink som innehåller både äpple och lime!

Läs mer