Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en
Powers_web.jpg
Avec
Cocktail
Art. nr
418
Pris
249 kr
Volym
700 ml
Alkoholhalt
40 %

Whisky > Irish Whiskey

Powers Gold Label

Lagras mellan fem och sex år på noga utvalda amerikanska bourbonfat. Innehåller ovanligt mycket pot still whiskey vilket ger ökad komplexitet, kryddighet och en något robustare karaktär.

 • Land

  Irland

 • Producent

  Old Midleton Distillery – Irish Distillers

 • Doft

  Kanel, kryddnejlika och vitpeppar i balans med mogna äpplen, päron och rostad ek som bidrar med mjuk vanilj.

 • Smak

  Fruktiga toner av äpplen och päron med kryddinslag av kanel och muskotnöt. Maltig karaktär, vanilj och rostad ek som övergår i en lång, lätt kryddig och oljig finish med runda honungstoner.

 • Övrigt

  Powers är ett av de äldsta irländska whiskeymärkena. Ursprungligen från Dublin och tillverkas idag på The Midleton Distillery i Cork, Irlands största destilleri. Historiskt oerhört populär på Irland, ett klassiskt märke som är lite mindre känt här i Sverige.

Inspiration

Recept - Dryck

Jameson Ginger & Lime med en twist

John Jameson grundade sitt Bow Street Distillery i Dublin år 1780 med ambitionen att frambringa världens bästa whiskey. John Jameson’s spirit of excellence lever kvar än idag och förklarar varför Jameson är världens mest sålda irländska whiskey. Jamesons whiskey är en medelfyllig, mjuk, smakrik och fruktig whiskey med viss sötma. Exceptionellt mjuk med lång, sammansatt eftersmak med inslag av frukt och choklad. Här är receptet på en uppfriskande whiskeydrink som innehåller både äpple och lime!

Läs mer