Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

pernod-logo
sv en
Paddy_6579
Avec
Cocktail

Whisky > Irish Whiskey

Paddy

261 kr,
art.nr. 536

Paddy kommer från Cork, Irlands andra stad, som har haft destillerier sedan 1700 talet. Fyra av stadens största destillerier gick 1867 ihop med Midleton Distillery för att grunda Cork Distilleries Company. Huvudkontoret förlades till Midleton och dåvarande direktören, James Murray, konstruerade världens största kopparpanna med en kapacitet på 143 872 liter.

 • Land

  Irland

 • Producent

  Irish Distillers Ltd.

 • Alkoholhalt

  40 %

 • Doft

  Mjuk och fruktig doft.

 • Smak

  Lätt smak. Liten sötma i eftersmaken.

Det ursprungliga destilleriet (från 1796) hade byggts i Midleton eftersom det fanns en rik och ren vattenåder där. Cork Distilleries hade på 20-talet en riktig stjärnsäljare, som hette Paddy Flaherty. Paddy var känd som en mycket generös försäljare, försäljningen av Cork Distilleries Company Old Irish Whiskey gick så bra att den ofta hann ta slut innan nästa besök av Paddy ägde rum. Vad man då gjorde var att man kontaktade destilleriet direkt och sa att man ville ha ”ytterligare några dussin av Paddy´s whiskey”. ”Paddy´s whiskey” var så enkelt att både säga och skriva att fler och fler använde sig av detta namn. Cork Distilleries Company såg möjligheterna. Snart började Paddy Flaherty’s namn att synas som tillägg i nederkanten på etiketterna. Så småningom blev det bara Paddy!

Trippeldestillerad i både kopparpanna (pot still) och kolonnapparat (column still).

www.paddy.ie

Inspiration

Recept - Dryck

Jameson Ginger & Lime med en twist

John Jameson grundade sitt Bow Street Distillery i Dublin år 1780 med ambitionen att frambringa världens bästa whiskey. John Jameson’s spirit of excellence lever kvar än idag och förklarar varför Jameson är världens mest sålda irländska whiskey. Jamesons whiskey är en medelfyllig, mjuk, smakrik och fruktig whiskey med viss sötma. Exceptionellt mjuk med lång, sammansatt eftersmak med inslag av frukt och choklad. Här är receptet på en uppfriskande whiskeydrink som innehåller både äpple och lime!

Läs mer