Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en
MidletonVeryRare2019_web.jpg
Avec
Art. nr
85747
Pris
1679 kr
Volym
700 ml
Alkoholhalt
40 %

Whisky > Irish Whiskey

Midleton Very Rare 2019

Av många ansedd som världens finaste irländska whiskey. Komplex och långlagrad whiskey där varje utgåva skiljer sig åt, lagras på noga utvalda amerikanska bourbonfat. Första utgåvan kom 1984 och sedan dess har en unik buteljering i serien släppts varje år.

 • Land

  Irland

 • Producent

  Midleton Distillery - Irish Distillers Ltd.

 • Doft

  Mogna frukttoner från söta päron och äpple som växer till en tropisk touch av mango. Detta kompletteras av fattoner från den amerikanska eken med söt vanilj och milda kryddinslag av en uns kanel, kryddnejlika och muskotnöt.

 • Smak

  Silkeslen munkänsla med fantastisk komplexitet och toner av äpplen, päron och pot still kryddor. I bakgrunden mjukt blommiga toner och ekfatens milda tanniner. När frukten och kryddigheten lägger sig ges utrymme åt en lång finish med lättrostat kaffe och en nötig karaktär

 • Övrigt

  The Midleton Distillery i Cork är Irlands största destilleri och här tillverkas Midleton Very Rare, den irländska whiskeyns Rolls Roys. Varje år släpps en unik och mycket limiterad utgåva.

Inspiration

Recept - Dryck

Jameson Ginger & Lime med en twist

John Jameson grundade sitt Bow Street Distillery i Dublin år 1780 med ambitionen att frambringa världens bästa whiskey. John Jameson’s spirit of excellence lever kvar än idag och förklarar varför Jameson är världens mest sålda irländska whiskey. Jamesons whiskey är en medelfyllig, mjuk, smakrik och fruktig whiskey med viss sötma. Exceptionellt mjuk med lång, sammansatt eftersmak med inslag av frukt och choklad. Här är receptet på en uppfriskande whiskeydrink som innehåller både äpple och lime!

Läs mer