Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.se innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

pernod-logo
sv en
Midleton Very Rare 2012_6573
Avec

Whisky > Irish Whiskey

Midleton Very Rare 2012

1649 kr,
art.nr. 85747

Varje år väljs delar av de bästa destillaten på Midleton Distillery ut för att eventuellt bli del av den unika Midleton Very Rare. Det rör sig alltså om destilleriets absolut bästa fat som sparas för denna vintage-whiskey.

 • Land

  Irland

 • Producent

  Midleton Distillery - Irish Distillers Ltd.

 • Alkoholhalt

  40 %

 • Doft

  Underbart kryddig och honungsdoftande bouquet med blommiga toner.

 • Smak

  Frisk kärna med citrus- och äppeltoner. Pot-still-skärpa och friska citrustoner. Komplex smaksensation med tydliga toner av mörk, söt malt, nötter, örter, honung och toffee.

En exceptionell irländsk whiskey. Trippeldestillerad på traditionellt vis. 70% är pot still-whiskey och resterande del är grain-whiskey. Årtalet står för det år som whiskeyn tappades på flaska. Under de kommande åren görs ytterligare urval för att försäkra att endast den allra bästa whiskeyn hamnar i den slutliga blandningen som är Midleton Very Rare.

Midleton Very Rare 2012 är numrerad och signerad av dåvarande Jameson's Master Blender, Barry Crockett och är en komplex smaksensation med tydliga toner av mörk, söt malt, nötter, örter, honung och toffee.


Inspiration

Recept - Dryck

Jameson Ginger

John Jameson grundade sitt Bow Street Distillery i Dublin år 1780 med ambitionen att frambringa världens bästa whiskey. John Jameson’s spirit of excellence lever kvar än idag och förklarar varför Jameson är världens mest sålda irländska whiskey. Jamesons whiskey är en medelfyllig, mjuk, smakrik och fruktig whiskey med viss sötma. Exceptionellt mjuk med lång, sammansatt eftersmak med inslag av frukt och choklad. Detta är receptet på en lättblandad whiskeydrink som toppas med ingefärsöl.

Läs mer

Recept - Dryck

Jameson Ginger & Lime med en twist

Läs mer