Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

pernod-logo
sv en
JamesonBlackbarrel_web.jpg
Avec
Cocktail

Whisky > Irish Whiskey

Jameson Black Barrel

379 kr,
art.nr. 85222

Namnet kommer från de amerikanska bourbonfat som används och som rostas två gånger av våra tunnbindare vilket ger en intensivare smak och fatkaraktär i whiskeyn. Whiskeyn lagras mellan åtta och sexton år.

 • Land

  Irland

 • Producent

  Irish Distilleries

 • Alkoholhalt

  40 %

 • Doft

  Fylliga vaniljtoner och toffee. Mjuk och inbjudande.

 • Smak

  Nötiga, fruktiga och söta vaniljtoner med kryddiga inslag. Vaniljtonerna rullar på i finishen tillsammans med rostad ek.

Trippeldestillerad, dubbelt så len. Det mest populära och sålda irländska whiskeymärket i världen. Jameson grundades 1780 och whiskeyn tillverkas vid The Midleton Distillery i Cork som är Irlands största destilleri.

Inspiration

Recept - Dryck

Jameson Ginger & Lime med en twist

John Jameson grundade sitt Bow Street Distillery i Dublin år 1780 med ambitionen att frambringa världens bästa whiskey. John Jameson’s spirit of excellence lever kvar än idag och förklarar varför Jameson är världens mest sålda irländska whiskey. Jamesons whiskey är en medelfyllig, mjuk, smakrik och fruktig whiskey med viss sötma. Exceptionellt mjuk med lång, sammansatt eftersmak med inslag av frukt och choklad. Här är receptet på en uppfriskande whiskeydrink som innehåller både äpple och lime!

Läs mer