Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.se innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

pernod-logo
sv en
Jameson Gold Reserve_6569

Whisky - Irish Whiskey

Jameson Gold Reserve

John Jameson grundade sitt Bow Street Distillery i Dublin år 1780 med ambitionen att frambringa världens bästa whiskey. John Jameson’s spirit of excellence lever kvar än idag och förklarar varför Jameson är världens mest sålda irländska whiskey.

 • Doft

  Välintegrerad ekdoft. Tydliga drag från Pot Stilldestillering och en balanserad sherrysötma.

 • Smak

  Krämig smak med inslag av honung, nötighet och fat. Lång och kryddig avslutning.

 • Land

  Irland

 • Alkoholhalt

  40 %

Volymer

Art. Nr 86510

Volym 700 ml

Pris 659 kr


John Jameson utformade den unika Jamesonstilen med trippeldestillering och pot still tillverkning – en tradition som fortlever och förvaltas av Master Distiller, Brian Nation. Jameson tillverkas idag på Midleton Distillery i staden Midleton, nära Cork, på den irländska sydkusten. 1966 förenades Midleton med Jameson och Powers för att bilda Irish Distillers.

Den irländska whiskeyn har en lång tradition. Det är troligt att irländarna började destillera redan under 500 talet. Irländsk whiskey är den enda europeiska whisky som stava med ett ”e”.

Jameson Gold Reserve är en ”pot still style” Irish Whiskey; en unik kombination av pure pot still whiskey och grain whiskey. Pot Still är det traditionella tillverkningssättet av irländsk whiskey. Ingredienserna är vatten och korn, men det som utmärker en ”pot still” är att man använder både mältat och omältat korn i tillverkningen. Whiskeyn destilleras tre gånger i traditionella kopparpannor. Malten som används för den irländska whiskeyn torkas i slutna brännugnar där röken leds bort. Jameson Gold Reserve är lagrad på både sherry-, bourbon- och "virgin oak"-fat vilket ger den komplexitet och tydlig Pot Stillkaraktär.

Jameson Gold Reserve finns i Systembolagets beställningssortiment och kan enkelt beställas på systembolaget.se

www.jamesonwhiskey.com

Triple distilled, twice as smooth, one great taste

Inspiration

Recept - Dryck

Jameson Ginger

John Jameson grundade sitt Bow Street Distillery i Dublin år 1780 med ambitionen att frambringa världens bästa whiskey. John Jameson’s spirit of excellence lever kvar än idag och förklarar varför Jameson är världens mest sålda irländska whiskey. Jamesons whiskey är en medelfyllig, mjuk, smakrik och fruktig whiskey med viss sötma. Exceptionellt mjuk med lång, sammansatt eftersmak med inslag av frukt och choklad. Detta är receptet på en lättblandad whiskeydrink som toppas med ingefärsöl.

Läs mer

Recept - Dryck

Jameson Ginger & Lime med en twist

Läs mer