Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.se innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

pernod-logo
sv en
Jameson 12 yo Special Reserve_6559
Avec
Cocktail

Whisky > Irish Whiskey

Jameson 12yo Special Reserve

kr,
art.nr. 20463

John Jameson grundade sitt Bow Street Distillery i Dublin år 1780 med ambitionen att frambringa världens bästa whiskey. John Jameson’s spirit of excellence lever kvar än idag och förklarar varför Jameson är världens mest sålda irländska whiskey.

 • Land

  Irland

 • Alkoholhalt

  40 %

 • Doft

  Komplexa aromer av rostad ek, kryddor och söt sherry.

 • Smak

  Fyllig, mycket smakrik med toner av pot still. Rik, lång och mild i eftersmaken.

Art. Nr:

Volym:

Pris:

20463 700 ml kr Ladda ner produktblad
Ladda ner produktblad

John Jameson utformade den unika Jamesonstilen med trippeldestillering och pot still tillverkning – en tradition som fortlever och förvaltas av Jameson's Master Blender, Barry Walsh. Jameson tillverkas idag på Midleton Distillery i staden Midleton, nära Cork, på den irländska sydkusten. Midleton är det enda destilleriet i världen som tillverkar pure pot still whiskey. 1966 förenades Midleton med Jameson och Powers för att bilda Irish Distillers.

Den irländska whiskeyn har en lång tradition. Det är troligt att irländarna började destillera redan under 500 talet. Irländsk whiskey är den enda europeiska whisky som stava med ett ”e”.

Jameson 12 y o Special Reserve innehåller samma goda whiskey som föregångaren, Jameson 1780 med dess exceptionella lenhet och komplexa aromer av rostad ek, kryddor och sherry. Den nya benämningen, Jameson 12 y o, utgör samtidigt en garanti för att whiskeyn är minst 12 år gammal. En stor del av blandningen är dock betydligt äldre än så.

Trippeldestillerad whiskey som lagras i minimum 12 år. En tredjedel av whiskeyn lagras på sherryfat och två tredjedelar lagras på bourbonfat. 75% av whiskeyn är pot still.

Endast Restaurangsortiment.

www.jamesonwhiskey.com

Inspiration

Recept - Dryck

Jameson Ginger

John Jameson grundade sitt Bow Street Distillery i Dublin år 1780 med ambitionen att frambringa världens bästa whiskey. John Jameson’s spirit of excellence lever kvar än idag och förklarar varför Jameson är världens mest sålda irländska whiskey. Jamesons whiskey är en medelfyllig, mjuk, smakrik och fruktig whiskey med viss sötma. Exceptionellt mjuk med lång, sammansatt eftersmak med inslag av frukt och choklad. Detta är receptet på en lättblandad whiskeydrink som toppas med ingefärsöl.

Läs mer

Recept - Dryck

Jameson Ginger & Lime med en twist

Läs mer