Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

pernod-logo
sv en
Soave DOC Zonin Classici screwcap.jpg

Vin > Vitt

Zonin Soave DOC

kr,
art.nr. Restaurangsortiment

Inbjudande friskt och smakrikt vin från anrika familjen Zonin att njuta som aperitif eller genom hela måltiden. Mycket matvänligt!

 • Land/Region

  Italien/Soave, Veneto

 • Producent

  Casa Vinicola Zonin

 • Alkoholhalt

  12 %

 • Årgång

 • Druva

  Garganega, Trebbiano

 • Doft

  Ljuvlig doft av lilja och mandelblom, solmogen citron, hasselnöt och kritig mineral.

 • Smak

  Torrt, svalt och friskt vin med härlig koncentration och skjuts i syran med toner av gula äpplen, citronpaj och grapefrukt men även färska örter, mandel och mariekex samt ett krämigt, fylligt avslut.

 • Passar till

  Mångsidigt vin som är lika gott att servera som aperitif som till klassisk italiensk antipasti, grillad fisk med örtsallad och rostade nötter, jordärtskockssoppa eller havskräftor med saffransaioli.

Art. Nr:

Volym:

Pris:

Restaurangsortiment 750 ml kr Restaurangsortiment Ladda ner produktblad
Restaurangsortiment Ladda ner produktblad

Familjen Zonin är Italiens största familjeägda producent och en visionär i industrin. I 200 år har man utvecklat arbetsmetoder och viner med kärlek och passion och man står idag för hög kvalitet, innovation och en modern, miljömedveten och nutida vinproduktion. man äger vingårdar i sjuk olika regioner från Piemonte i norr till Sicilien i söder. De senaste 10 åren har ett enormt kvalitetsarbete skett både ute i vingårdarna och i vinproduktionen under chefsvinmakare Stefano Ferrante, man har sedan 2008 aktivt arbetat för att nå viktiga hållbarhetsmål såsom sparsam vattenanvändning och är sedan 2017 medlem i "Equalitas Scientific Committee". Zonin var en av de första vingårdarna att gå Equalitas-certifieringen för sina vingårdar i Tosacana. Zonin1821 har även den etiska certifieringen Sedex. På samtliga vingårdar är miljöarbetet alltså ett stort fokus. Zonin har en unik förmåga att leverera både husviner och prestigeviner till tippkvalitet och har fått utmärkelser som till exempel "3 Glas" i Gambero Rosso. 

Zonin Soave är gjort på de två traditionella druvorna garganega och trebbiano från Soave. Efter en noggrann skörd har druvklasarna avstjälkats och sedan försiktigt pressats för att få fram den klara rena musten. Från denna frirunna druvmust har man sedan avlägsnat kärnor och skal innan jäsningen. Fermenteringen sker i temperaturkontrollerade ståltankar vid låg temperatur. Detta för att få fram all doft, smak och fräsch struktur som druvorna har att erbjuda.