Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en
mosellandvongrossenlagen_web.jpg
Art. nr
73468
Pris
135 kr
Volym
750 ml
Alkoholhalt
11,5 %

Vin > Vitt

Moselland Riesling Von Grossen Lagen

Ståtlig riesling blandad på de bästa vingårdarna i Mosel, på sent skördade druvor som ger djup och mogen fruktighet samt enorm balans och mineralrik terroirkänsla. Detta vin är en ”trocken”, alltså ett torrt, friskt vin utan restsocker.

Sötma
Fyllighet
Fruktsyra
Beställ på Systembolaget
 • Land

  Tyskland

 • Producent

  Moselland

 • Region

  Mosel

 • Druva

  Riesling

 • Doft

  Inbjudande både örtig och kryddig doft med intensivt fruktiga toner i form av gråpäron, melon och vit persika men även en spännande rökig mineralton som drar åt diesel-typisk för druvan.

 • Smak

  Elegant, torrt och smakrikt med fin krämig textur. I karaktären viss kryddighet ihop med saftig vit nektarin, persika, gråpäron, vita blommor samt en fräsch citrusbeska och en lång och ren eftersmak.

 • Passar till

  Till alla typer av fisk och skaldjur, krämiga ostar, matiga soppor och smakrika sallader.

 • Övrigt

  Moselland EG är det sörsta kooperativet i Tyskland med över 2500 medlemmar som tillsammans kultiverar hela 2300 ha mark. Kooperativer startade redan 1968 och 1986 bytte man namn till Moselland. 2004 tog man över ytterligare fyra andra kooperativ och finns i dag representerade i både Pfalz, Rheinhessen, Nahe och Mosel där huvudkontoret ligger. Vinmakare är den kreativa Dominik Meyer. Moselland har ett grundmurat gott rykte för sina viner som håller en hög och jämn kvalitet till moderata priser, något som komnusmenterna uppskattar. Man odlar och skördar sina druvor med stor kunskap och även stor försiktighet. Detta menar man är grunden till vinernas ärliga, finstämda elegans. 

  Druvorna till Moselland Von Grossen lagen Riesling Trocken skördas omsorgsfullt för hand från de fyra Grand Cru-lägena Brauneberger Huffer, Lieserer Niederberg-helden, Ürziger Würzgarten och Erdener Treppchen. Detta är topp-vingårdlägen med egen, individuell, och helt unik terroir som ger spersonlig stil åt vinet. I denna blandning ger dessa smakskillnader en fantastisk balans och smak till det färdiga vinet. Druvorna skördas sent på hösten, perfekt mogna, utan botrytis vilket gör detta vin intensivt, fruktdrivet och extremt välstrukturerat. Efter skörden pressas druvorna försiktigt och musten får jäsa på små temperaturkontrollerade ståltankar- utan hjälp av kultiverad jäst. Vinet har legat på sin jästfällning innan det filtrerades en gång innan buteljering strax innan nästkommande skörd.