Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en
250-800-stoneleight Sav Blanc_low_alc.jpg
Vegansk
Art. nr
2336
Pris
109 kr
Volym
750 ml
Alkoholhalt
9,5 %
Socker
10 g/l

Vin > Vitt

Stoneleigh Lower Alcohol Sauvignon Blanc

Stoneleigh Lower Alcohol Sauvignon Blanc är ett lätt, friskt vin med fräschör och charmig personlighet. Den lägre alkoholen och lättare glasflaskan gör det lätt att njuta av detta smakrika vin både som aperitif och till måltiden.

 • Land

  Nya Zeeland

 • Producent

  Stoneleigh Vineyards

 • Region

  Marlborough

 • Druva

  Sauvignon blanc 89%, sauvignon gris 11%

 • Doft

  Aromatiskt, uttrycksfullt vin med generöst örtig doft av vinbärsblad, nässlor, grön tomat och krusbär men även solmogen passionsfrukt, citronzest och key lime.

 • Smak

  Ungt, lätt och friskt vin med klädsamma 9,5 %. Fin koncentration och druvtypisk örtiga inslag ihop med mogen fin fruktighet av nashipäron, nypressad lime, vita krusbär och solvarm passionsfrukt samt en lång, saftig eftersmak.

 • Passar till

  Som aperitif, till skaldjursfrossa, sparrissoppa, tomatbaserad bouillabaisse med fänkål och örter, allsköns sallader samt chevre chaud.

 • Övrigt

  Man skördar druvorna med maskin innan sockerhalten blivit för hög. De pressas i en skonsam, pneumatisk press och musten får sedimentera innan jäsningen startar. Jäsningen sker i temperaturkontrollerade ståltankar med hjälp av väl utvalda jäststammar. Vinet är veganvänligt.

  Nya Zeeland är ett ungt men ambitiöst vinland. I Marlborough, den nordligaste spetsen på sydön, började man odla druvor först 1973. Med 2400 soltimmar om året och karg jordmån visade det sig att området lämpade sig ypperligt för vinodling. Stoneleigh's viner är idag världsberömda för sina friska, fokuserade och livfulla viner. Stoneleigh ligger i Rapaura, i Wairau-dalen, och deras odlingar är en del av ett anmärkningsvärt vinodlingsområde med så kallade solstenar i vingårdarna. Dessa hjälper till både att dränera vingårdarna samt att fånga solens värme och moderera temperaturen på natten vilket ger druvorna möjlighet att utveckla rika, intensiva smaker. Stenarna har inspirerat till Stoneleigh’s namn och är en spännande del av områdets historia. De är kvarlämningar från bädden av en uråldrig flod som runnit här. Man har en filosofi om minimal intervention i vingårdarna och detta säkerställer att varje odlingsplats  speglas i flaskan. Stoneleigh jobbar 100 % hållbart och är stolta innehavare av den världsledande certifieringen SWNZ, Sustainable Winegrowing NZ, etablerad 1997.