Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.se innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

pernod-logo
sv en
stoneleigh_wild_valley_sb.jpg
; ; ;
Sötma
; ; ;
Fyllighet
; ; ;
Fruktsyra
Fisk & skaldjur
Fågel
Vegetariskt

Vin > Vitt

Stoneleigh Wild Valley Sauvignon Blanc

127 kr,
art.nr. 2529

Stoneleigh Vineyards ligger i området Marlborough på den nordligaste spetsen av Nya Zeelands sydö. Detta kultområde i vinvärlden började man först 1973 att plantera vinrankor. Området blev tidigt planterat med druvan sauvignon blanc som visade sig trivas utmärkt i det tempererade klimatet. Kombinationen med flest antal soltimmar på Nya Zeeland, 2400 per år, plus den karga jordmånen ger mycket gynnsamma vinodlingsförutsättningar. De stora stenarna som täcker marken ger en bra dränering och fungerar som värmestabilisatorer under de kalla nätterna då stenarna behåller värmen från dagens solljus och skyddar mot eventuell frost.

 • Land/Region

  Nya Zeeland/Marlborough

 • Producent

  Brancott Estate

 • Alkoholhalt

  13,2 %

 • Årgång

  2018

 • Druva

  Sauvignon Blanc

 • Doft

  Utpräglad doft av grapefrukt, vita persikor och nektariner.

 • Smak

  Smaken är generös och balanserar den höga syran väl. Runt 40% av vinet har jäst på gamla ekfat för att ge en extra rondör.

 • Passar till

  Servera vinet till fet fisk som lax med citrussmakande tillbehör, kyckling eller sparrisrisotto.

Den 1 mars lanseras Stoneleigh Wild Valley Sauvignon Blanc på Systembolaget. Vinerna i serien Wild Valley har samma krispiga fräschör och speciellt utvald frukt från Rapaura som Classic men har till 100% fått jäsa med sin vilda jäst. En jäsning som startar av sig själv genom den microflora och jäst som helt naturligt finns på druvorna. Denna process är långsammare och gör att vinet får en djupare karaktär ihop med en rikare och fylligare smak och mer påtaglig textur. Det gör också vinet till en ypperlig partner till mat. Druvorna är plockade vid exakt rätt tidpunkt och mognad för att ge vinet dess generösa smak och lyfter fram dofter som grapefrukt och nektarin ihop med den läckra smaken av cirtrus och passionsfrukt.