Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en
stwildvalleysb_web.jpg
Art. nr
2529
Pris
129 kr
Volym
750 ml
Alkoholhalt
13,5 %
Socker
3 g/l

Vin > Vitt

Stoneleigh Wild Valley Sauvignon Blanc

Stoneleighs Wild Valley Sauvignon Blanc har krispig fräschör och är framställd på noggrant utvalda druvor från Rapura. Musten får jäsa helt med den naturlig jäst som naturligt finns på druvorna- en långsam process som ger vinet djup och fyllighet samt en personlig och charmig ”vild” karaktär.

Sötma
Fyllighet
Fruktsyra
Köp på Systembolaget
 • Land

  Nya Zeeland

 • Producent

  Brancott Estate

 • Region

  Marlborough

 • Druva

  Sauvignon Blanc

 • Doft

  Stor, vild och lite rökig doft med tropiska noter av nektarin, mango, passionsfrukt, vit persika, citrus och en spännande kryddighet.

 • Smak

  Frisk syra, mycket bra koncentration och komplexitet samt härlig smörighet i texturen. Karaktär av vit persika, passionsfrukt, citrus, mango, ananans och gula äpplen kompletterat med både rökiga mineraltoner, smörblomma och en spännande kryddighet i avslutet av gurkmeja och ingefära.

 • Passar till

  Ett absolut matvin med brett användningsområde. Njut rakt upp och ner eller till skaldjursbonanza, gazpacho med grillat vitlöksbröd eller till dubbelpanerad fisk med kronärtskocka och brynt smör.

 • Övrigt

  Nya Zeeland är ett ungt men ambitiöst vinland. I Marlborough, den nordligaste spetsen på sydön, började man odla druvor först 1973. Med 2400 soltimmar om året och karg jordmån visade det sig att området lämpade sig ypperligt för vinodling. Stoneleigh's viner är idag världsberömda för sina friska, fokuserade och livfulla viner. Stoneleigh ligger i Rapaura, i Wairau-dalen, och deras odlingar är en del av ett anmärkningsvärt vinodlingsområde med så kallade solstenar i vingårdarna. Dessa hjälper till både att dränera vingårdarna samt att fånga solens värme och moderera temperaturen på natten vilket ger druvorna möjlighet att utveckla rika, intensiva smaker. Stenarna har inspirerat till Stoneleigh’s namn och är en spännande del av områdets historia. De är kvarlämningar från bädden av en uråldrig flod som runnit här. Man har en filosofi om minimal intervention i vingårdarna och detta säkerställer att varje odlingsplats speglas i flaskan. Stoneleigh jobbar 100 % hållbart och är stolta innehavare av den världsledande certifieringen SWNZ, Sustainable Winegrowing NZ, etablerad 1997.

  Druvorna skördas omsorgsfullt vid perfekt mognad och pressas. Musten får sedan vila i rumstemperatur och jäsningen startar utan tillsatt jäst efter ett par dagar. Istället för industrijäst får alltså den vilda jästen som finns naturligt på druvans skal agera. Detta ger vinet helt unik karaktär. Jäsningen varar i hela 30-60 dagar och ger både stor smakrikedom samt krämig textur till vinet. 42 % jäste på gamla ekfat.