Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en
stlatitudechardonnay_web.jpg
Art. nr
6360
Pris
139 kr
Volym
750 ml ml
Alkoholhalt
14 %
Socker
Mindre än 3 g/l
Art. nr
6360
Pris
72 kr
Volym
375 ml ml
Alkoholhalt
14 %
Socker
Mindre än 3 g/l

Vin > Vitt

Stoneleigh Latitude Chardonnay

Stoneleighs Latitude-viner framställs på druvor som kommer från ”the Golden Mile”. Detta är en remsa mark med enastående odlingsförhållanden. Den är täckt med uråldriga solstenar och dessa har en anmärkningsvärd inverkan på vinstockarna. Resultatet blir djupa, koncentrerade viner med stor bredd i doft- och smakpalett.

Sötma
Fyllighet
Fruktsyra
Köp på Systembolaget
 • Land

  Nya Zeeland

 • Producent

  Stoneleigh Vineyards

 • Region

  Marlborough

 • Druva

  Chardonnay

 • Doft

  Fruktig, inbjudande doft med vinteräpplen, apelsin, vit persika samt fatkaraktär med inslag av vanilj, smörkola, muskotnöt och kardemumma som bidrar till fin komplexitet.

 • Smak

  Fylligt, fruktig och krämigt med frisk syra och perfekt balans. Bakade äpplen, gula plommon, citronkräm och apelsin får sällskap av kryddiga fattoner med ingefära, muskot, kardemumma, vanilj, smörkola och valnötter samt ett örtigt, långt avslut.

 • Passar till

  Njut till grillad fisk, halstrade skaldjur, krämig pasta med svamp, gödkalv med rosmarinsky eller örtbakade lammracks med rotfruktsgratäng och kaprissmör.

 • Övrigt

  Nya Zeeland är ett ungt men ambitiöst vinland. I Marlborough, den nordligaste spetsen på sydön, började man odla druvor först 1973. Med 2400 soltimmar om året och karg jordmån visade det sig att området lämpade sig ypperligt för vinodling. Stoneleigh's viner är idag världsberömda för sina friska, fokuserade och livfulla viner. Stoneleigh ligger i Rapaura, i Wairau-dalen, och deras odlingar är en del av ett anmärkningsvärt vinodlingsområde med så kallade solstenar i vingårdarna. Dessa hjälper till både att dränera vingårdarna samt att fånga solens värme och moderera temperaturen på natten vilket ger druvorna möjlighet att utveckla rika, intensiva smaker. Stenarna har inspirerat till Stoneleigh’s namn och är en spännande del av områdets historia. De är kvarlämningar från bädden av en uråldrig flod som runnit här. Man har en filosofi om minimal intervention i vingårdarna och detta säkerställer att varje odlingsplats speglas i flaskan. Stoneleigh jobbar 100 % hållbart och är stolta innehavare av den världsledande certifieringen SWNZ, Sustainable Winegrowing NZ, etablerad 1997.

  Druvorna från Wairau Valley skördas omsorgsfullt vid perfekt mognad och pressas. Musten jäses sedan på franska och ungerska ekfat varav en liten del är nya. Resultatet blir ett koncentrerat vin med aromatisk karaktär och djup smak. Vinmakare är Jamie Marfell.