Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.se innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

pernod-logo
sv en
Stoneleigh Latitude.jpg
; ; ;
Sötma
; ; ;
Fyllighet
; ; ;
Fruktsyra
Fisk & skaldjur
Fågel
Vegetariskt

Vin > Vitt

Stoneleigh Latitude Chardonnay

129 kr,
art.nr. 6360

Stoneleigh Vineyards ligger i området Marlborough på den nordligaste spetsen av Nya Zeelands sydö. Detta kultområde i vinvärlden började man först 1973 att plantera vinrankor. Området blev tidigt planterat med druvan sauvignon blanc som visade sig trivas utmärkt i det tempererade klimatet. Kombinationen med flest antal soltimmar på Nya Zeeland, 2400 per år, plus den karga jordmånen ger mycket gynnsamma vinodlingsförutsättningar. De stora stenarna som täcker marken ger en bra dränering och fungerar som värmestabilisatorer under de kalla nätterna då stenarna behåller värmen från dagens solljus och skyddar mot eventuell frost.

 • Land/Region

  Nya Zeeland/Marlborough

 • Producent

  Stoneleigh Vineyards

 • Alkoholhalt

  13,5 %

 • Årgång

  2018

 • Druva

  Chardonnay

 • Doft

  Mogna stenfrukter med en komplex karaktär av flinta och en ton av en liten rökighet.

 • Smak

  Nyanserad och komplex smak av mogen persika, karamell och toner av brioche och rostad ek.

 • Passar till

  Servera vinet till fisk, skaldjur, ljust kött exempelvis kyckling eller pasta.

Druvorna till detta härliga vin kommer från Wairau Valley och det som på Nya Zeeland kallas The golden mile och är en liten landremsa som är helt täckt av de platta solstenarna som utgör den unika jordmån som finns här. Vinet har efter skörd fått jäsa på franska och ungerska fat med en liten del nya fat. Rersultatet ger koncentrerade viner med en fantastisk aromatisk karaktär och en djupare smak.