Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en
Some-Days-are-diamonds-pet-nat.gif
Art. nr
94472
Pris
109 kr
Volym
750 ml
Alkoholhalt
12 %
Socker
5,5

Vin > Vitt

Some days are diamonds Gewürztraminer Pet Nat

Some Days Are Diamonds-serien ger uttryck för vinvärldens nyvunna intresse för "Low-Fi"-viner med identitet. Genomgående är att vinerna bjuder på smakrikedom och komplexitet samtidigt som de tillverkats med så låg påverkan som möjligt på miljön. I en inbjudande stil bjuder de på finess och smak som är tillgänglig för en bredd av konsumenter.

 • Land

  Australien

 • Producent

  Pernod Ricard Winemaker's Australia

 • Region

  South Australia

 • Druva

  Gewürztraminer

 • Doft

  Blommig och fruktig doft med friska inslag av rosenblad, litchi, ananas och citrus.

 • Smak

  Blommig, fruktig, ungdomlig smak med inslag av rosenblad, tropiska frukter, litchi, fläder, kryddor och citrus. Moussen är krämig och fin syra i en lång avslutning.

 • Vinifiering

  Druvorna som skördats nattetid i mitten av februari 2021 för att undvika oxidering och behålla druvornas friskhet. Jordmånen består av sandiga lerjordar. Pet Nat som står för förkortningen Pétillant Naturel är ett mousserande vin gjort enligt den metod som kallas ”méthode-ancestral”. Detta innebär att man buteljerat vinet innan det jäst klart och kolsyran bildas medan jäsningen slutförs istället för att tillsätta jäst och socker för att få till en andra jäsning på flaskan. Därigenom uppstår kolsyran medan jäsningen slutförs på flaskan.

 • Passar till

  Ett mousserande vin för alla tillfällen. Underbart gott till småplock, rätter av ljust kött, skaldjur, en fräsch sallad, rostade grönsaker eller grillad fisk.