Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en
Some-days-are-diamonds-skin-contact-amber.gif
Art. nr
93594
Pris
149 kr
Volym
750 ml
Alkoholhalt
10 %
Socker
5,1

Vin > Vitt

Some days are diamonds skin contact amber

Some Days Are Diamonds-serien ger uttryck för vinvärldens nyvunna intresse för "Low-Fi"-viner med identitet. Genomgående är att vinerna bjuder på smakrikedom och komplexitet samtidigt som de tillverkats med så låg påverkan som möjligt på miljön. I en inbjudande stil bjuder de på finess och smak som är tillgänglig för en bredd av konsumenter.

 • Land

  Australien

 • Producent

  Pernod Ricard Winemaker's Australia

 • Region

  Eden Valley

 • Druva

  Riesling

 • Doft

  Nyanserad och inbjudande doft med inslag av gula plommon, torkade apelsinskal, citronzest, krusbär, sandelträ och kryddiga toner av rosmarin.

 • Smak

  Nyanserad, mycket frisk smak med komplexitet och struktur. Blommiga och fruktiga inslag i ungdomlig stil. Toner av gula plommon, citrus, krusbär, aprikos,sandelträ, rosmarin och en avslutande mineralitet.

 • Vinifiering

  Direkt när druvorna anländer till vineriet delas de upp i olika kärl. I ett av kärlen skalmacererar musten i två dygn innan den pressas. Resterande del får jäsa och vila på skalen under fem månader i terrakottaägg. Därefter genomgick vinet  malolaktisk jäsning. Vinet har inte klarnats och är ofiltrerat.

 • Passar till

  Ett vitt vin för livets många tillfällen. Underbart gott till småplock, rätter av ljust kött, skaldjur, en fräsch sallad, rostade grönsaker eller grillad fisk.