Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

pernod-logo
sv en
tenutacabolanisb_web.jpg
; ; ;
Sötma
; ; ;
Fyllighet
; ; ;
Fruktsyra
Fisk & skaldjur
Fågel
Vegetariskt

Vin > Vitt

Tenuta Ca’Bolani Sauvignon Blanc

kr,
art.nr. Restaurangsortiment

Här i Friuli i norra Italien produceras aromatiska och friska viner på druvan sauvignon blanc. Detta är ett örtigt och fräscht vin som passar fint till milda ostar, matig sallad, fisksoppa eller skaldjur.

 • Land/Region

  Italien/Cervignano del Friuli,  Friuli DOC Aquileia

 • Producent

  Tenuta Ca'Bolani

 • Alkoholhalt

  12,5 %

 • Årgång

 • Druva

  Sauvignon blanc

 • Doft

  Solmogen, charmigt blommig och örtig doft av fläder, gröna örter och nässlor samt persika, gula plommon och kritiga mineraltoner.

 • Smak

  Lätt, finstämt vin med frisk syra och aromatisk karaktär av vinbärsblad och lakritsrot samt mogen gul stenfrukt, physalis och persika kompletterat med krämig smörighet, kritig mineralitet och fräsch grapebeska.

 • Passar till

  Njut väl kyld till sallader med vinägrett, tomatbruschetta, linssoppa, ångad fisk med citrongremolata eller vegetarisk pasta bolognese.

Art. Nr:

Volym:

Pris:

Restaurangsortiment 750 ml kr Ladda ner produktblad
Ladda ner produktblad

Familjen Zonin är Italiens största familjeägda producent med vingårdar i sju olika regioner, från Piemonte i norr till Sicilien i söder. Man har i flera generationer framställt fantastiskt vin med kärlek, ambition och passion. Vingården Tenuta Ca'Bolani är belägen i Cervignano del Friuli i distriktet Aquileia. Här långt upp i den nordöstra delen av landet blir vinerna koncentrerade med stor fräschör på grund av det nordliga läget och de svala och kuperade förhållandena. Tenuta Ca 'Bolani åtnjuter även en närhet till havet och de vindar som blåser in från Gradolagunen ger utmärkta förutsättningar för odling av sauvignon blanc, denna uttrycksfulla och aromatiska druva. Vingården är på totalt 634 ha och vinmakare är Marco Rabino.

Vinrankorna är planterade i hjärtat av Aquila DOC. Druvorna till Tenuta Ca'Bolani Sauvignon Superiore har krossats och pressats direkt efter skörd och musten förvaras sedan under ett dygn i 5-7 graders temperatur för att behålla frächören och de aromatiska tonerna. Därefter sker en temperaturkontrolleras jäsning på ståltank följd av en lång period av lagring på jästfällningen. Detta ger vinet den krämighet och textur som är så otroligt tilltalande och även bidrar till vinets kompelxitet.