Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.se innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

pernod-logo
sv en
Tenuta Ca'Bolani Sauvignon Blanc-1.jpg
; ; ;
Sötma
; ; ;
Fyllighet
; ; ;
Fruktsyra
Fisk & skaldjur
Fågel
Vegetariskt

Vin > Vitt

Sauvignon Blanc Tenuta Ca'Bolani

kr,
art.nr. Restaurangsortiment

Familjen Zonin är Italiens största familjeägda producent med vingårdar i sju olika regioner, från Piemonte i norr till Sicilien i söder. Här har man i flera generationer framställt fantastiskt vin med både kärlek och passion.

 • Land/Region

  Italien/Cervignano del Friuli

 • Producent

  Tenuta Ca'Bolani

 • Alkoholhalt

  12,5 %

 • Årgång

  2018

 • Druva

  Sauvignon blanc

 • Doft

  Aromatisk doft med inslag av nässlor och krusbär.

 • Smak

  Fruktig och aromatisk med toner av krusbär och fläder.

 • Passar till

  Fisk och skaldjur, lättare rätter av kyckling och ljust kött.

Art. Nr:

Volym:

Pris:

Restaurangsortiment 750 ml kr Ladda ner produktblad
Ladda ner produktblad

Tenuta Ca'Bolanis vingård är belägen i Cervignano del Friuli i distriktet Aquileia. Det är här Italiens bästa Pinot Grigio har sitt ursprung, långt upp i den nordöstra delen av landet (Friuli) där vinerna är mer koncentrerad och aromatisk på grund av de svala och kuperade förhållandena.

Tenuta Ca 'Bolani åtnjuter närheten till havet och de vindar som blåser in från Grado lagunen vilket ger fina förutsättningar för vinodling. Vingården är på 634 ha och här odlar man druvorna glera, pinot grigio, pinot bianco, friulano, traminer aromatico, sauvignon, sauvignon blanc, chardonnay, müller thurgau, merlot, cabernet sauvignon och refosco dal peduncolo rosso. Vinmakaren heter Marco Rabino.

Till Sauvignon Superiore har druvorna krossats och pressats direkt efter skörd och musten förvaras sedan under ett dygn i 5-7 graders temperatur för att bibehålla den aromatiska smaken. Därefter sker temperaturkontrollerad jäsning följt av en lång period av lagring på jästfällningen.