Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en
Soave.jpg
Art. nr
Restaurangsortiment
Volym
750 ml
Alkoholhalt
13 % %

PWS Recioto di Soave DOCG Rive Scaligere

Ett klassiskt sött vin från Veneto i norra Italien på torkade druvor, av den för regionen så traditionella garganega. Detta dessertvin påvisar enorm koncentration, smakrikedom och karaktär och är mycket ursprungstypiskt med söta tropiska toner, mandel och sultanrussin.

 • Land

  Italien

 • Producent

  Premium Wine Selection

 • Region

  Veneto

 • Druva

  Garganega

 • Doft

  Stor intensiv doft av söt tropisk frukt, mandel, aprikos, vita blommor, färska örter och sultanrussin.

 • Smak

  Ett sött, fylligt och oerhört koncentrerat vin med viss spännande kryddighet samt apelsinskal,torkade aprikoser, kanderad citron, sultanrussin, mandelblom, vaniljstång, makadamnötter och färska örter. Eftersmaken dröjer sig kvar länge.

 • Vinifiering

  Druvorna skördas traditionellt för hand och vid perfekt mognad i mitten av september. Druvorna lämnas sedan på tråg i stora torkrum, fruttai, som är väl ventilerade för idealiska förhållanden att torka druvorna i ca 100 dagar. Musten jäser i ekfat där den förblir i 10-12 månader. Vinet får sedan vila ytterligare på butelj, i 12 månader. 

 • Passar till

  Fantastiskt till alla typer av tropiska fruktdesserter, knäckiga tosca-kompositioner, smöriga bakverk med vaniljkräm, mandelbiscotti och inte minst till lagrad ost som gruyere, comté eller appenzeller.

 • Övrigt

  Premium Wine Selections team består av Silvano och Luigi Piacentini samt oenologerna Armando Vasco och Giorgio Barbero. Tillsammans väljer och utvecklar de viner från olika italienska regioner. Målet är att representera och erbjuda exklusivt prestigefyllda viner till utmärkt värde. Oenologerna samarbetar med experter som är specialiserade på olika stadier av vinframställningen och man följer på detta sätt druvan hela vägen från odling, urval och skörd, samt till lagring och buteljering av vinet. Man har en ständig teknisk övervakning och kvalitetskontroll för att garantera excellens för varje enskild produkt. Teknik kombineras på detta sätt med generationers erfarenhet inom vinframställning.  

  https://www.premiumwine.it/