Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

pernod-logo
sv en
Moselland riesling Kabinett BIB-NY.JPG

Moselland Riesling Kabinett BIB

204 kr,
art.nr. 5135

En härlig riesling från Moseldalen med druvtypisk fräschör. Mycket gott att dricka som det är eller varför inte matcha till asiatisk mat. Sötman i vinet möter de söta inslagen i maten. Perfekt kombo!

 • Land/Region

  Tyskland/Mosel

 • Producent

  Moselland EG

 • Alkoholhalt

  8 %

 • Årgång

  2019

 • Druva

  Riesling

 • Doft

  Ungdomlig, druvig doft med inslag av päron, galiamelon och citrus.

 • Smak

  Ungdomlig, druvig smak med sötma, inslag av päron, galiamelon, gröna äpplen och mandarin.

Kabinett på etiketten betyder att vinet är gjort på kvalitetsdruvor som är skördade i samband med huvudskörden. Druvorna till Moselland Riesling Kabinett växer i skifferjord vilket ger en härlig mineralton till vinet. Servera gärna till asiatisk mat där sötman i vinet möter sötman i maten och ger vinet en krispig, frisk karaktär. Mycket gott att servera även som en aperitif eller till fruktsallad.

Moselland EG är det största kooperativet i Tyskland med över 2 500 medlemma som tillsammans kultiverar hela 2 300 ha mark. Kooperativet startade 1968 och bytte namn 1986 till Moselland. 2004 tog de över fyra andra kooperativ och finns idag även representerade i Pfaltz, Rheinhessen, Nahe och Mosel där huvudkontoret ligger.