Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en
moillardbourgogneblanc_web.jpg
Art. nr
Restaurangsortiment
Volym
750 ml
Alkoholhalt
13 %

Moillard Bourgogne Blanc Chardonnay

En generös och härlig vit Bourgogne som är ett perfekt sällskap till fisk- och skaldjursrätter. Gärna kompletterade av en smörsås.

 • Land

  Frankrike

 • Producent

  Maison Moillard

 • Region

  Bourgogne

 • Druva

  Chardonnay

 • Doft

  Relativt diskret, nedtonad med mycket druv- och ursprungstypiskt mångfacetterad doft , aromatisk, integrerad fatkaraktär, liten smörighet och inslag av gråpäron och melon.

 • Smak

  Toner av torkad frukt med generös fyllighet och blommig citrus, avslutat av en ren frisk syra.

 • Passar till

  Gör sig mycket bra till fisk, skaldjur och fågel, gärna serverat med en smörsås. Fungerar såklart alldeles utmärkt som aperitif. Gott till ostar som Brie & Camenbert.

 • Övrigt

  Efter skörd pressas druvorna försiktigt i s.k. pneumatiska pressar, musten genomgår en alkoholjäsning på temperaturkontrollerade ståltankar innan vinet får sin fulla potential genom den malolaktiska jäsningen.

  Maison Moillard är baserade i Nuits-Saint-Georges i Côte de Nuits. Gamla dokument visar att familjen fanns här redan innan franska revolutionen men det var först på 1850-talet som deras vinförsäljning tog ordentlig fart. Maison Moillard använder sig av den traditionella vinmakningen som råder i Bourgogne men deras husstil är viner med färg och koncentration ihop med finess och elegans.