Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en
CHATEAU BASTOR-LAMONTAGNE.png
Ekologisk
Art. nr
Restaurangsortiment
Volym
750 ml
Alkoholhalt
13,5 %

Les Remparts de Bastor-Lamontage EKO

Detta delikata Sauternesvin är Chateau Bastor-Lamontagne’s andra vin, vinet kommer från samma fina terroir som slottets övriga viner. Noggrant utvalda druvor med botrytis väljs från yngre rankor (7-15 år) för att ge ett fruktigare och tillgängligare vin. För att bibehålla den fruktiga stilen är vinet omsorgsfullt ekfatslagrat på till största del stora ekliggare.

 • Land

  Frankrike

 • Producent

  Chateau Bastor-Lamontagne

 • Region

  Sauternes AOP

 • Druva

  100% Semillon

 • Doft

  Koncentrerad doft med citrus och tropisk frukt i fokus

 • Smak

  Smaken är stor och fyllig med clementin, honung, aningen brödighet och en frisk syra som balanserar de söta honungstonerna.

 • Övrigt

  Detta ekologiska Sauternesvin görs på 100% Semillon som odlats på en kisel- och kalkstensrik jordmån.
 Druvorna pressas försiktigt i pneumatiska pressar och juicen extraheras under en längre tid för att få så mycket smak och koncentration som möjligt.
 Jäsning sker på temperaturkontrollerade ståltankar under tre till fyra veckor och efter avslutad jäsning lagras vinet upp till 18 månader på 20% franska ekfat och resterande del på franska ekliggare.