Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en
Kenwood-sixridgesChardonnay_web.jpg
Art. nr
5715
Pris
189 kr
Volym
750 ml
Alkoholhalt
13,5 %

Vin > Vitt

Kenwood Six Ridges Chardonnay

Six Ridges är Kenwood Vineyards premiumserie som skapats för att reflektera Sonoma County’s unik terroir och vingårdar. Namnet hedrar de skyddande, angränsande bergen. Skicklighet i vingårdarna tillsammans med en fokuserad vinifiering och balanserad lagring ger toppresultat. Vi får njuta av ett fylligt, komplext, smakrikt och matvänligt vin med stil och elegans.

 • Land

  USA

 • Producent

  Kenwood Vineyards

 • Region

  Russian River, Sonoma county

 • Druva

  Chardonnay

 • Doft

  Generös, stor och elegant doft av både tropiskt mogen frukt och eleganta rostade ekfatstoner. Brynt smör, rostade nötter och krydda balanseras i doften av färsk ananas, bakad citron, vit persika, gula plommon och en spännande rökig mineralitet.

 • Smak

  Ståtligt vin med komplexitet, elegans och självklar pondus. En frisk syra och härlig fyllighet möter rostade toner av brioche, brynt smör och muskot tillsammans med vit choklad, golden delishious, gul kiwi, ananassorbet, lemoncurd, mango, asiatiskt päron, kanel och rökiga mineraltoner. Ett långt, saftigt avslut fulländar upplevelsen.

 • Passar till

  Mycket användbart vin till mat. På grund av sin fyllighet, mogna frukt och ekfatslagring matchar det både grillade skaldjur, panerad fisk, kyckling i lergryta med limesås, sallad med getost och färsk mango, quiche lorraine, kalvstek med svampsås eller ostbricka.

 • Övrigt

  Kenwood Vineyards ligger i prestigeområdet Sonoma i Kalifornien. Här framställer man med kunskap och ambition välproducerade, ursprungstypiska viner sedan 1970. Hög kvalitet, mogen frukt och balans är några av ledorden hos Kenwood Vineyards, som ägs av Pernod Ricard Winemakers. En aldrig sinande strävan efter att tämja smakerna och förmedla essensen av Sonomas vilda landskap driver denna passionerade vinmakare framåt mot ständiga och nya utmaningar. Druvorna plockas först vid full mognad och man arbetar kompromisslöst med stor noggrannhet genom hela processen från odling, till skörd, vinifiering och lagring. Man arbetar även ideellt med att stötta området i projekt som främjar det lokala djurlivet, dess miljöer och även de grönområden och parker som är så viktiga för den naturliga floran och faunan. Man är mycket mån om miljön och jobbar hållbart. Kenwood Vineyards är certifierade ”Sonoma Sustainable Certification”.

  Russian River Valley är format efter floden som skär igenom det karga, klippiga kustlandskapet. Dalgången skapar en passage för den svala havsbrisen på eftermiddagen och den trolska kvällsdimman som svalkar ner i vingårdarna. Detta gör att druvan chardonnay’s behåller sin friska karaktär och syra. Man skördar de perfekt mogna druvorna för hand, nattetid. Druvorna hanteras med yttersta försiktighet och pressas omedelbart vid ankomst till vineriet och jäses. Druvjuicen fermenteras på franska ekfat. Vinet får sedan ligga på sin jästfällning, så kallad sur lie, i 10 månader för att ge mjuk krämighet och komplexitet. Under denna period utövar man så kallad ”battonage”, då man rör om jästfällningen i faten för ytterligare karaktär och textur. Detta sker med två veckors mellanrum. En del utvalda fat av vinet har även genomgått den så kallade malolaktiska jäsningen, som omvandlar den vassa äppelsyran till den mjukare mjölksyran.

   

  Årgång 2018 kännetecknas av en mild, sval säsong utan större värmeböljor under skördetiden. Druvorna fick istället mogna jämnt och långsamt under sommaren och sensommaren. Druvorna till Six Ridges chardonnay skördades mellan 25 september och 1 oktober. 2018 får många lovord och årgången levererar harmoniska och balanserade viner.