Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en
kenwood-chardonnay_web.jpg
Art. nr
Restaurantsortiment
Volym
750 ml
Alkoholhalt
13,5 %
Restaurangsortiment
Ladda ner produktblad

Vin > Vitt

Kenwood Discoveries Chardonnay

På Kenwood Vineyards i norra Kalifornien njuter druvan chardonnay av både svalkande havsbris, soldränkta dagar och lång mognadstid. Detta resulterar i en distinkt, koncentrerad tropisk fruktighet i vinet. Denna chardonnay kommer från två av de bästa områdena för druvan- Monterey och Sonoma County. Skicklighet inte minst ute i vingårdarna tillsammans med en balanserad lagring på rostade ekfat ger resultat. Vi får njuta av ett fylligt, fokuserat, strålande matvänligt och ytterst smakrikt vin.

 • Land

  USA

 • Producent

  Kenwood Vineyards

 • Region

  Monterey County - Sonoma County

 • Druva

  Chardonnay

 • Doft

  Generös, stor och solvarm doft av nektarin, papaya, gula äpplen, cantaloupe, smörblomma, rostad mandel, fudge och en charmig kryddighet av muskot och rostade ekfat.

 • Smak

  Fylligt och generöst vin med balanserad syra, värmande alkohol och väl inlindad tropisk fruktighet. Vinets bjuder på färsk guava, mango, ananas och gula plommon samt ängshonung och rostade fat med mandel, fudge och smörstekt toast. I avslutet dyker både blommor och krydda upp i form av kaprifol, muskot och gurkmeja och vinet ligger kvar angenämt länge.

 • Passar till

  Otroligt användbart vin till mat. På grund av sin mogna frukt och ekfatslagring är det inte bara toppen till halstrade musslor, grillad havskräfta och stekt, panerad rödspätta utan även till örtgrillad kyckling med citron- och mangosalsa samt risotto, halstrad eldost med limekräm, toast med skogssvampstuvning eller ungsbakad brieost, lagrade, Gryere, Appenzeller, Comté eller kittost.

 • Övrigt

  Kenwood Vineyards ligger i prestigeområdet Sonoma i Kalifornien. Här framställer man med kunskap och ambition välproducerade, ursprungstypiska viner sedan 1970. Hög kvalitet, mogen frukt och balans är några av ledorden hos Kenwood Vineyards, som ägs av Pernod Ricard Winemakers. En aldrig sinande strävan efter att tämja smakerna och förmedla essensen av Sonomas vilda och varierande landskap driver ständigt denna producent framåt mot nya utmaningar. Druvorna plockas först vid full mognad och man arbetar kompromisslöst med stor noggrannhet genom hela processen från odling, till skörd, vinifiering och lagring. Man arbetar även ideellt med att stötta området i projekt som främjar det lokala djurlivet, dess miljöer och även de grönområden och parker som är så viktiga för den naturliga floran och faunan. Man är mycket mån om miljön och jobbar hållbart. Kenwood Vineyards är certifierade ”Sonoma Sustainable Certification”.

  Druvorna kommer mestadels från Monterey County som med varma temperaturer och svalkande havsbris bidrar med tropisk fruktighet. Men en del (28 %) växer i Sonoma County och bidrar med syra och fräschör. Efter noggrann skörd vid perfekt mognad pressas druvorna och jäses. En stor del av druvjuicen, 75 %, fermenteras på franska och ungerska ekfat. Vinet får sedan ligga på sin jästfällning, så kallad sur lie, i 6 månader för att ge krämighet och komplexitet. Resterande 25 % jäser man och lagrar på ståltank. En del av vinet har även genomgått den så kallade malolaktiska jäsningen, som omvandlar äppelsyra till mjukare mjölksyra.

   

  Årgång 2018 kännetecknas av en sval säsong utan större värmeböljor under skördetiden. Druvorna fick istället mogna jämnt och långsamt under sommaren och sensommaren. 2018 får många lovord och årgången levererar harmoniska och balanserade viner.