Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

pernod-logo
sv en
jcunvinedsparkling.jpg
; ; ;
Sötma
; ; ;
Fyllighet
; ; ;
Fruktsyra
Fisk & skaldjur
Fågel
Vegetariskt

Vin > Vitt

Jacob's Creek UnVINED Sparkling <0,5%

kr,
art.nr. Restaurangsortiment

Detta ambitiösa alkoholfria mousserande vin har först jäst som ett vanligt vin. Sedan har man tagit bort alkoholen vilket ger ett alkoholfritt alternativ med mycket karaktär av druvan, och det ursprungliga vinet. Ett njutningsfullt bubbel att läppja väl kylt eller till den lättare måltiden.

 • Land/Region

  Australien/South Eastern Australia

 • Producent

  Jacob's Creek Wines

 • Alkoholhalt

  <0,5 %

 • Årgång

 • Druva

  Riesling

 • Doft

  Pigg doft av limefrukt, vita krusbär, mandel och vita blommor.

 • Smak

  Torrt, ungt, friskt och väldigt smakrikt alkoholfritt mousserande vin med generöst med bubblor, angenäm syra och karaktär av gröna druvor, krusbär, blommande jasmin, keylimepaj och vita vingummin.

 • Passar till

  Njut väl kyld som aperitif, till småplock, milda ostar eller till sallad med eldost och melon.

Art. Nr:

Volym:

Pris:

Restaurangsortiment 750 ml kr Ladda ner produktblad
Ladda ner produktblad

I hjärtat av Barossa Valley har Jacob's Creek i generationer framställt solmogna, charmiga viner. Startskottet gick 1847 när Johann planterade sina första vinrankor invid ett litet glittrande vattendrag- Jacob's Creek. Det första vinet under det världskända varumärket Jacob's Creek lanserades 1973. 1998 framställde man även sitt första, prisvinnande, mousserande vin. Idag är Jacob's Creek en av de mest framgångsrika producenterna i Australien. Man har i över 20 år gått i bräschen för ekologisk vinodling, hållbar produktion och socialt ansvar. Man är den första vinproducenten i Australien i sin storlek som drivs till 100% av förnybar energi- från druva till färdigt vin. Jacob's Creek har tilldelats det eftertraktade Maurice O'Shea-priset för enastående bidrag till den australiska vinindustrin. Det var första gången ett varumärke, och inte en individ, fick äran att ta emot priset. 2008 fick man utmärkelsen "The Worlds Most Awarded Winery" och inte minst vinsten i "Green Awards 2019" betyder mycket för detta ambitiösa företag. Priset uppmärksammar vinproducenter som applicerat en rakt igenom hållbar vinframställning.

Vinets alkohol avlägsnas med en teknik som kallas ”the spinning cone column”. Med hjälp av en konformad kolonn  centrifugeras det och förvandlas till en tunn hinna av vätska. Med hjälp av kvävgas som bärare kondenseras och separeras vinets smaker och dofter. På detta sätt bevarar man druvans unika profil av arom- och smakämnen samtidigt som man kan avlägsna alkoholen.