Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en
jcevgchardonnay_web.jpg
Ekologisk
Art. nr
6295
Pris
69 kr
Volym
750 ml
Alkoholhalt
12,5 %
Socker
mindre än 3 g/l

Vin > Vitt

Jacob's Creek Earth Vine Grape Chardonnay - EKO

46 % av Australiens ekologiska viner kommer från Jacob’s Creek. Man lägger inte bara resurser på odling och framställning utan också på att bevara den lokala floran och faunan. Här erbjuder man ett välbyggt ekologiskt vin på druvorna vermentino och chardonnay i matvänlig, modern, lätt ekfatslagrad stil.

Sötma
Fyllighet
Fruktsyra
Köp på Systembolaget
 • Land

  Australien

 • Producent

  Jacob's Creek

 • Region

  South Eastern Australia

 • Druva

  Vermentino, chardonnay

 • Doft

  Stor och inbjudande doft av färsk ananas, mogen nektarin, nötter, dragon, salvia och brynt smör.

 • Smak

  Fylligt och mycket välbalanserat ekologiskt vin med fin koncentration och karaktär av citronskal, ananas, gula plommon, mogen nektarin, färska fikon samt smörblomma och färska örter som dragon och salvia och en lång eftersmak med en touch av lent, skirat smör och makadamianöt.

 • Passar till

  Ett otroligt bra matvin som passar till mycket. Njut som det är, till krämiga milda ostar, vit sparris med brynt hasselnötssmör, brässerad kyckling med sky och grönsaksris eller ostgratäng med rotfrukter och svamp.

 • Övrigt

  I hjärtat av Barossa Valley har Jacob's Creek i generationer framställt solmogna, charmiga viner. Startskottet gick 1847 när Johann planterade sina första vinrankor invid ett litet glittrande vattendrag- Jacob's Creek. Det första vinet under det världskända varumärket Jacob's Creek lanserades 1973. 1998 framställde man även sitt första, prisvinnande, mousserande vin. Idag är Jacob's Creek en av de mest framgångsrika producenterna i Australien. Man har i över 20 år gått i bräschen för ekologisk vinodling, hållbar produktion och socialt ansvar. Man är den första vinproducenten i Australien i sin storlek som drivs till 100% av förnybar energi- från druva till färdigt vin. Jacob's Creek har tilldelats det eftertraktade Maurice O'Shea-priset för enastående bidrag till den australiska vinindustrin. Det var första gången ett varumärke, och inte en individ, fick äran att ta emot priset. 2008 fick man utmärkelsen "The Worlds Most Awarded Winery" och inte minst vinsten i "Green Awards 2019" betyder mycket för detta ambitiösa företag. Priset uppmärksammar vinproducenter som applicerat en rakt igenom hållbar vinframställning.

  Serien Earth Vine Grape använder sig av endast ekologiskt odlade druvor och man använder sig även enbart av ekologisk, certifierad vinmakarteknik. Musten från dessa vermentino- och chardonnaydruvor har hanterats varsamt och efter jäsning har man lagrat vinet på lätt rostade ekfat för en balanserad fyllighet och smörighet.