Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en
arneis.jpg
Art. nr
Restaurangsortiment
Volym
750 ml
Alkoholhalt
%

Vin > Rött

Gemma Langhe Arneis

Fruktigt, medelfylligt och karaktärsstarkt vin med angenämt krämig textur och mogen, gul fruktighet. Ett vin för alla tillfällen!

 • Land

  Italien

 • Producent

  Cantina Gemma

 • Region

  Langhe

 • Druva

  Arneis

 • Doft

  Inbjudande, stor och fruktig doft av vit persika, solmogna gula plommon, mango, vita blommor och nybakt bröd tillsammans med en spännande mineralrökighet och daggfräsch örtighet.

 • Smak

  Torrt och fruktigt vin med fint djup, krämig textur och pigg örtighet. Syran är balanserad och vi bjuds på rikligt med gula frukter- mogen nektarin, gula plommon, gula krusbär, gula äpplen samt även mandel och honung. Eftersmaken är ren och lång med fänkål, florala toner, en svag angenäm strävhet och en värmande känsla.

 • Vinifiering

  Arneis är ökänd för att vara svårodlad och därför mycket krävande för odlaren. Här har man lyckats otroligt bra. Druvorna skördades med stor omsorg i mitten på september, pressades försiktigt och vinifierades på temperaturkontrollerade ståltankar. Vinet fick sedan mogna på tank i 6 månader innan buteljering.  

 • Passar till

  Svårt att gå fel med detta vin! Njut som det är, till vegetarisk risotto, halstrad fisk, krämig kycklingpasta eller matig sallad med skaldjur, mango, rostade frön och getost.

 • Övrigt

  Gemma, Beläget i Serralunga d’Alba grundades 1978 av Silvano Piacentini. Idag hans äger familjen flera vingårdar med en total yta av 26 hektar belägna i Lanhge regionen- i Alba, La Morra, Monforte d’Alba, Roddi, Roddino, Serralunga d’Alba och Sinio. Cantine Gemma är mycket engagerad i miljövänligt och hållbart förhållningssätt i arbetet både i vingårdarna och i vineriet.Man är ISO 14067-certifierad, vilket bland annat innebär att produktionen från vinranka, till flaska är helt fri från CO2-utsläpp.2012 invigde man ett nytt vineri, vilket drivs av bland annat solenergi.

  http://gemmacantine.it/