Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

pernod-logo
sv en
churchroadmcdonaldchardonnay_web.jpg
; ; ;
Sötma
; ; ;
Fyllighet
; ; ;
Fruktsyra

Church Road McDonald Chardonnay

199 kr,
art.nr. 6881

Church Road Winery var den första vingården i Hawke’s Bay som började göra fantastiska kvalitetsviner i Bordeauxstil och grundlade den stilen i området. De gör sina premiumviner med exceptionell frukt från flera olika vinlägen i området. De använder sig av traditionell vinmakningsteknik för att skapa sina prisbelönta viner. Ett arbete sm grundlades på 1990-talet med hjälp från vinmakare från det respekterade och väl ansedda Domaine Cordier i Frankrike.

 • Land/Region

  Nya Zeeland/Hawkes Bay

 • Producent

  Church Road Winery

 • Alkoholhalt

  13,5 %

 • Årgång

  2017

 • Druva

  Chardonnay

 • Doft

  Mineralig doft med inslag av stenfrukt, citrus och elegant passionsfrukt.

 • Smak

  Stor smak av mogen stenfrukt med en elegant, krispig citruston. Mineral ihop men en fin krämighet och ton av rökig flinta. Kraftig fin struktur, lång eftersmak och fräsch syra.

 • Passar till

  Vinet har en kraftig fin struktur, lång eftersmak och fräsch syra gör vinet till ett perfekt sällskap till mat som fisk, skaldjur, kyckling som gärna kompletteras av äkta smör.

Nu lanseras premiumvinet Church Road Chardonnay Mc Donald Series på Systembolaget. Vinet är gjort till 100% på Chardonnay och de två klonerna 95 och 15. Båda speciellt utvalda för sina unika egenskaper som passar vingårdens lägen och dess jordmån som består av lera, grus och skiffer. Här har det svala havsklimatet liksom det varma klimatet en bit in från kusten mycket gynnsamma effekter på druvorna. 

 Till Church Road Chardonnay skördas alla druvor för hand och pressas direkt ned i franska ekfat och stora ungerska efkfat för en naturlig vildjäsning. De mindre franska ekfaten ger ett krämigare vin med större struktur och ton en liten ton av ek medan de stora faten ger en mer komplex, mineralig stil. Genom sin vildjäsning får vinet en fin syra som balanserar textur och delikata aromer. Vinet har genomgår en mycket försiktig malolaktisk jäsning.

Kanske kan Chardonnay mer än någon annan druva i Hawkes Bay leverera fantastiska viner med ett mycket litet ingrepp från en vinmakares hand.
Church Road kommer från vår frukt skördad från våra bästa vingårdar. Hela bunten pressas försiktigt och den frirunna juicen går direkt till franska fat utan annan behandling eller några tillsatser. När juicen ligger på fat så startar den helt  naturliga jäsningsprocessen s.k. vildjäsning. Resultatet är en strukturerad, elegant Chardonnay med subtila inslag av ek och stor drickvänlighet.

Chris Scott, Winemaker