Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en
Falanghina.jpg
Art. nr
Restaurangsortiment
Volym
750 ml
Alkoholhalt
13 %

Vin > Vitt

Campania IGT Falanghina

Ett vin med kraft, pondus, solmogen gul frukt och saltstänkta mineraltoner. Druvan falanghina är en karaktärsstark och uråldrig druva som man mestadels finner i just Kampanien i södra Italien, norr om Neapel.

 • Land

  Italien

 • Producent

  Cantine Terranera

 • Region

  Kampanien

 • Druva

  Falanghina

 • Doft

  Stor, parfymerad och gulfruktig doft med nashipäron, persika, ananas, apelsinblom, honung, färska örter och krutrökiga mineraler.

 • Smak

  Fylligt, torrt och lite i munkänslan vaxigt vin med frisk syra och tropisk karaktär av nektarin, ananas, citrus, persika och papaya men även gula plommon, makadamnöt, saltstänkt mineralitet samt en viss beska med dragning åt bittermandel i avslutet. Spännande, komplext, pampigt!

 • Vinifiering

  Druvorna skördas med stor omsorg i slutet av september. Musten jäser på ståltank under kontrollerad temperatur, runt 16-18 grader C. Efter alkoholjäsningen får vinet vila några månader på ståltank innan det släpps ut på marknaden.

 • Passar till

  Ett matvin av rang som enkelt matchas till all typ av grillade grönsaker, halstrad fisk och skaldjur- gärna med vitlök och örtkryddor samt en halv citron som bakats av på grillen. Bläckfisk är en annan fin matchning, likaså buffelmozzarella med olivolja, balsamico, solmogna tomater och citronzest. Grönsaksoppa, parmesangratinerad aubergine-listan kan göras lång. Vinet går även fint till ljust kött och krämiga ostar.

 • Övrigt

  Hos Cantine Terranera vill man kombinera entreprenörsanda och moderna vinodlingstekniker med bevarandet av de gamla traditioner som gått i arv från generation till generation. Företaget har en modern vingård, stor kunskap och hög ambition och vinerna man framställer kommer från vingårdar i Taurasi, Fiano di Avellino, Greco di Tufo och i zonerna Campi Flegrei. De leriga och vulkaniska jordarna i dessa områden ger druvorna en mycket rik, intensiv och aromatisk profil. Terraneras mål är att fortsätta att förbättra kvaliteten på sina viner genom att utvecklas, investera i sin verksamhet och odla druvorna med stor respekt för naturen. 

  https://www.premiumwine.it/