Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en
California white tetra.jpg
Art. nr
6310
Pris
73 kr
Volym
1000 ml
Alkoholhalt
12.5 %

California White Tetra

Enkelt och välgjort vin på druvan colombard. Från Kalifornien i USA kommer det vita vinet med samma namn – California White. Ett enkelt och välgjort vin, en klassiker och trotjänare på svensk marknad.

 • Land

  USA

 • Producent

  Pernod Ricard

 • Region

  Kalifornien

 • Druva

  Colombard

 • Doft

  Diskret, aningen jordig doft med inslag av äpple och mandel.

 • Smak

  Torr, aningen jordig smak med inslag av äpple och mandel.

 • Övrigt

  Kalifornien betraktas som paradiset för vin och vinodlare. Plantera någonting i den bördiga jorden och det börjar växa direkt. Det ständiga solskenet ger druvor med överlägsen smak och fyllighet. California White är ett utmärkt vardagsvin från Central Valley i Kalifornien. Det är huvudsakligen gjort på colombard, en druva av franskt ursprung, som blivit en av Kaliforniens mest populära druvsorter.

  Druvorna till California White kommer från central Valley, där 4/5 av Kaliforniens viner produceras. California White är ett torrt, relativt friskt, medelfylligt och fruktigt vin som passar utmärkt som vardagsvin. Sockerhalt 6 g/l. Serveras svalt vid 8-10°C.